default-image

Όμηροι και στο νέο νόμο ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου αυθαιρέτων

Κρήτη
Όμηροι και στο νέο νόμο ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου αυθαιρέτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνεται η ομηρία χιλιάδων αυθαιρετούχων και στην Κρήτη, καθώς το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που κατατέθηκε στη βουλή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα με τις εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτησίες, όπως δήλωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος των Οικιστών Ηρακλείου Μιχάλης Βλαχάκης, το επίμαχο νομοσχέδιο δεν δίνει λύση σε ότι αφορά τη μεταβίβαση ή πώληση για τις εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτησίες, αντιθέτως όσοι υπαχθούν στο νόμο δεν θα βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με δέσμευση ΑΦΜ, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το παράβολο για αυθαίρετα μέχρι 100 τ.μ. πέφτει στο μισό , ενώ όσοι καθυστερήσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις για τα αυθαίρετα θα έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις ως και 20%.

Δείτε το βίντεο:

Το ζήτημα με τις εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτησίες τέθηκε από μέλη πολιτιστικών συλλόγων στα δυτικά προάστεια στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου στο Ηράκλειο, με όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέτουν προτάσεις για τις οποίες όμως δεν υπήρξε όπως λένε σχετική δέσμευση από τον υπουργό.

Όσοι ιδιοκτήτες μπουν στη ρύθμιση θα μπορούν να γλιτώσουν ως και το 70% των προστίμων, ενώ οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σε ότι αφορά στις μειώσεις προστίμων λόγω παλαιότητας, η μείωση είναι μεγαλύτερη για κατασκευές ως τη 1/1/1983.

120 δόσεις αντί 80 διεκδικούν οι οικιστές, οι οποίοι θέτουν και άλλα ζητήματα σε σχέση με τον χρόνο αποπληρωμής των προστίμων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News