Ειδήσεις

Είχαν στις βαλίτσες τους σχεδόν 300 συσκευασίες είδη καπνού

Κατέβηκε από το πλοίο σαν… κύριος, έχοντας στις αποσκευές του πάνω από 120 συσκευασίες παράνομου καπνού, με μια γυναίκα να παραλαμβάνει από το ίδιο πλοίο μια ασυνόδευτη βαλίτσα γεμάτη πακέτα τσιγάρων!

Ο λόγο για δύο αλλοδαπούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα (59 και 52 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, στις αποσκευές του άνδρα βρέθηκαν 129 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε η δεύτερη συλληφθείσα να παραλαμβάνει από το ίδιο πλοίο μία ασυνόδευτη βαλίτσα, η οποία περιείχε 150 πακέτα τσιγάρων.

Τόσο οι συσκευασίες καπνού όσο και τα πακέτα τσιγάρων δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου, σύμφωνα με έγγραφο του οποίου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.141,11 ευρώ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Σχόλια