Ειδήσεις

«Εγκλωβισμένοι» χιλιάδες κάτοικοι 7 χωριών της Μεσσαράς -vid

Έτοιμοι να μπλοκάρουν το έργο αν δε βρεθεί λύση είναι οι χιλιάδες "εγκλωβισμένοι" κάτοικοι της Μεσαράς, μεταξύ τους και μαθητές

Έκρηξη οργής από κατοίκους της ενδοχώρας λόγω του επικείμενου κλεισίματος και για 5 μήνες του δρόμου Αγία Βαρβάρα - Πανασός για τις ανάγκες θεμελίωσης της γέφυρας στο πλαίσιο των εργασιών του κάθετου οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσσαρά.

Όπως περιγράφουν στην ΚΡΗΤΗ TV, η ζωή τους θα μετατραπεί σε κόλαση λόγω της απίστευτης κυκλοφοριακής αναστάτωσης που θα υπάρξει σε καθημερινή βάση, δεδομένου ότι χιλιάδες κάτοικοι των πρώην δήμων Ρούβα και Ζαρού θα πρέπει να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις ακόμη και των 50 χιλιομέτρων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Οι ίδιοι ζητούν να υπάρξει ένας παράδρομος διότι στην αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το έργο.

"Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση", απαντά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ο οποίος διαμηνύει ότι εφόσον το έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2019, τότε τινάζεται στον αέρα, με την επιστροφή κονδυλίων ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ!

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Οι εξελίξεις προκαλούν έντονο προβληματισμό τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και σε γονείς μαθητών οι οποίοι θα πρέπει να ξυπνούν από τα χαράματα και με ότι ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται για να μεταβούν σε σχολεία αλλά και φροντιστήρια στην Αγία Βαρβάρα.

Ενώ λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης, ορισμένοι κάτοικοι έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης σπιτιού σε άλλες περιοχές.

Συνάντηση στο εργοτάξιο, με επιτροπή κατοίκων θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης οι οποίοι έγιναν δέκτες της αγανάκτησης των δημοτών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια