Ειδήσεις

Λαθραία τσιγάρα και... κλεμμένο ποδήλατο στα χέρια 3 αντρών

Δύο υποθέσεις με λαθραία τσιγάρα εξιχνίασε η Αστυνομία τόσο στα Χανιά, όσο και στο Ηράκλειο αφού συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα την Κυριακή διότι τα πακέτα τσιγάρων που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν έφεραν την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Χανιά

Όσον αφορά στα Χανιά, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έλεγχος της Άμεσης Δράσης Χανίων σε επιχείρηση που διατηρούσε 37χρονος με καταγωγή από τη Συρία.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 64 πακέτα καπνού και 129 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει πως στερούνται τελωνειακού ελέγχου και ως εκ τούτου, βρίσκονταν παράνομα στην επιχείρηση του 37χρονου.

Για τις ποσότητες καπνού και τσιγάρων που κατασχέθηκαν αναμένεται να σταλούν στο Τελωνείο της πόλης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ηράκλειο

Την ίδια μέρα και για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν δύο Έλληνες, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 39χρονο που το μεσημέρι της Κυριακής διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 πακέτα τσιγάρα  που δεν έφεραν ειδική ταινία  φόρου κατανάλωσης.  

Στην συνέχεια από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο 34χρονος και ο 39χρονος είχαν προβεί στην αφαίρεση του δίκυκλου μοτοποδηλάτου, ιδιοκτησίας, 65χρονου ημεδαπού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια