Ειδήσεις

Αϊ -Γιάννης Χωστός: Πρωταγωνιστής το κυκλοφοριακό χάος /pιcs

Αγανάκτηση, οργή και απόγνωση διακατέχουν κάθε μέρα, διερχόμενους οδηγούς στον κόμβο του Αϊ Γιάννη Χωστό.

Αγανάκτηση, οργή και απόγνωση. Αυτά τα συναισθήματα διακατέχουν κάθε μέρα πρωινές ώρες διερχόμενους οδηγούς που μην έχοντας άλλη επιλογή , αναγκάζονται να διασχίσουν τον  πολύπαθο κόμβο στον  Αϊ Γιάννη Ιωάννη Χωστό.

Αν και το θέμα είναι λίγο πολύ γνωστό,  οι αναγνώστες του neakriti.gr  μέσω του οποίου έχουν γίνει εκτενείς αναφορές στην ταλαιπωρία των οδηγών,  ζητούν επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στο καθημερινό μαρτύριο που βιώνουν μεταξύ 8 το πρωί και 9, τότε δηλαδή που η κίνηση είναι αυξημένη  εξαιτίας του ότι οι γονείς πάνε τα παιδιά στα σχολείο ενώ οι εργαζόμενοι κατευθύνονται προς τις δουλειές τους.

Αντίστοιχο είναι το σκηνικό βέβαια και τις μεσημεριανές ώρες , τότε δηλαδή που κλείνουν τα σχολεία και τελειώνουν την εργασία τους πολλοί δημότες.

Όπως έχει αναφερθεί, στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής μελετάται η κατασκευή round about, όμως μέχρι να γίνει αυτό, οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μπόλικη δόση υπομονής και ψυχραιμία ή στην καλύτερη περίπτωση να επιλέγουν για  τους προορισμούς τους , να κατευθύνονται από άλλους δρόμους όπου δεν θα παρατηρείται το κυκλοφοριακό χάος όπως συμβαίνει στην προααναφερόμενη περιοχή.

Δεκάδες διερχόμενα από τους γύρω δρόμους οχήματα βρίσκουν "διέξοδο" από και προς Ηράκλειο και Φοινικιά, αλλά και την εθνική οδό.

Η κατάσταση τα πρωινά και τα μεσημέρια, αλλά και κατά τις ώρες που έχει βροχόπτωση, χαρακτηρίζεται τραγική, καθώς η ροή των οχημάτων είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όλοι θέλουν "εδώ και τώρα" να περάσουν και πολλές φορές από κεκτημένη ταχύτητα δεν ελέγχουν σωστά.

Οι περισσότεροι οδηγοί, όπως δείχνει η οδηγική τους συμπεριφορά, δεν ξέρουν τι σημαίνει καν "προτεραιότητα". Αποτέλεσμα είναι να ελλοχεύουν κίνδυνοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όταν μάλιστα στο εν λόγω σημείο δεν υπάρχουν φανάρια.

Οι περιοχές από όπου διέρχονται τα οχήματα και καταλήγουν στην εν λόγω γέφυρα είναι πάρα πολλές. Μόνο από την πλευρά του Ηρακλείου, στο δρόμο του Αγίου Ιωάννη Χωστού, περνούν εκατοντάδες οχήματα από τους δρόμους Παπαγιάννη Σκουλά, Ορφανού, Ηρακλή, Νικηταρά, Λυσιστράτης και Χριστομιχάλη Ξυλούρη. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα και μηχανάκια που έχουν κατεύθυνση προς Φοινικιά, Λυσιστράτη (παράλληλη της γέφυρας) και τις γύρω περιοχές, αλλά και την εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, προσπαθούν όσο γίνεται πιο άμεσα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια