Ειδήσεις

Τρέξτε για να δείτε πόσο καλή είναι η μνήμη σας

Το Alzheimer αποτελεί μία νόσο που ταλαιπωρεί όσους την περνούν, αλλά και όσους είναι δίπλα σε ανθρώπους που πάσχουν απ' αυτή. Το να μην μπορείς να αναγνωρίσεις τους οικείους σου ή να μη σε αναγνωρίζει ένας δικός σου άνθρωπος είναι αναμφισβήτητα κάτι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Σε μία νέα και καθ' όλα βοηθητική κίνηση προχωρά το ΤΕΙ Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer και την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Διεπιστημονικής Προσέγγισης για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής (ΤΕΙ Κρήτης) σε συνεργασία με το Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας, Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης και το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Γόρτυνας θα πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ μνήμης, με τη χρήση των κατάλληλων τεστ από την κοινωνική λειτουργό Μιχαέλα Φουκάκη και με τη συνδρομή εθελοντών του Κέντρου.

Παράλληλα, θα μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την άνοια.

Τα τεστ μνήμης θα πραγματοποιηθούν στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Νοσηλευτικής Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης, στην οδό Κορωναίου 19, Ηράκλειο Κρήτης (κάθετη στην 25η Αυγούστου και όπισθεν Εθνικής Τράπεζας), την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 18.00 - 21.00.

Στόχος των δράσεων είναι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη νόσο Alzheimer και τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σχόλια