Ειδήσεις

Εκτός του... χάρτη της κρουαζιέρας το Ρέθυμνο (photos)

Ελάχιστα ως μηδαμινά είναι τα έσοδα από τον τουρισμό κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο, αφού κρουαζιερόπλοια δεν φθάνουν στο λιμάνι, πλην ελαχίστων.

Το Le Lyrial με 232 επιβάτες έδεσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου που δέχεται μικρά κρουαζιερόπλοια και σε αριθμούς απελπιστικά χαμηλούς, μόλις 3 φορές έδεσαν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ρεθύμνου το 2017.

Η τουριστική περίοδος οδεύει προς ολοκλήρωση και παρά την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου τα καταστήματα στο τουριστικό εμπορικό κέντρο έμειναν στην πλειοψηφία τους κλειστά.

Λίγο η κόπωση της σεζόν, λίγο η μάταια προσμονή για έσοδα και οι λιγοστοί τουρίστες κρουαζιέρας, επισκέφθηκαν μια γραφική πόλη με... ελάχιστα μόνο τουριστικά καταστήματα ανοικτά.

Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για τόνωση του τουρισμού κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο με συμμετοχή του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου ακόμη και στη μεγαλύτερη παγκοσμίως σχετική έκθεση στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ, όμως αποτελέσματα μετρήσιμα ακόμη δεν έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Την ίδια ώρα, ενισχύθηκε η θωράκιση του προσήνεμου μόλου, συνεχώς γίνονται προσπάθειες αποάμμωσης του πυθμένα και θα γίνει και αγορά σχετικού εξοπλισμού για να δρα το ίδιο το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο προληπτικά, ενώ θα γίνουν και ακόμα μεγαλύτερα έργα υποδομής για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Και ενώ έχει τονιστεί τόσες και τόσες φορές ότι το λιμάνι του Ρεθύμνου έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στην καρδιά της όμορφης παλιάς πόλης και σε κοντινή απόσταση από τη Μονή Αρκαδίου και την Αρχαία Ελεύθερνα με το ενδιαφέρον μουσείο, εν τέλει κάτι παραπάνω μάλλον χρειάζεται για να μπει στον χάρτη της κρουαζιέρας ο νομός.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια