default-image

Βασιλειάδης: Η "φόρμουλα" για τα χρέη είναι παρελθόν!

Ποδόσφαιρο
Βασιλειάδης: Η "φόρμουλα" για τα χρέη είναι παρελθόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έμεινε... λίγο παραπάνω στο Ηράκλειο. Βλέπετε, η αφορμή υπήρχε και ήταν μπασκετική! Ήταν συγκεκριμένα το διεθνές τουρνουά μπάσκετ στα Δυο Αοράκια και το ενδιαφέρον που έδειξε ο ίδιος προσωπικά να παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα από τα παιχνίδια που ήταν εξάλλου υψηλού επιπέδου, επιπέδου Euroleague όπως χαρακτηρίστηκαν από όλους!

Ωστόσο η παρουσία του κ. Βασιλειάδη στα Δυο Αοράκια έδωσε άλλη μια αφορμή για μια έξτρα συζήτηση μαζί του! Σε συνέντευξη λοιπόν που μας παραχώρησε ο υφυπουργός που σε μικρή ηλικία πήρε πάνω του ένα... καυτό χαρτοφυλάκιο κλήθηκε να σχολιάσει και τα καυτά ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη αυτές τις μέρες και το θέμα του Παναθηναϊκού που ομολογουμένως βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.Ρωτήσαμε λοιπόν τον κ. Βασιλειάδη και για τον Παναθηναϊκό και ως άνθρωπος του αθλητισμού γενικότερα δε θα μπορούσε να μην ευχηθεί σε μια θετική κατάληξη: "Το ζήτημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι όντως πολύ σοβαρό",  σημείωσε για να προσθέσει: "Ας μη βιαζόμαστε όμως να κάνουμε εκτιμήσεις για το τι θα γίνει στη συνέχεια σε αυτή την ιστορική ομάδα και ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί μια λύση για να συνεχίσει ομαλά την πορεία της"!

 

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για τη "φόρμουλα" την οποία χρησιμοποίησαν πολλές ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια και μέσω της καθόδου στις ερασιτεχνικές κατηγορίες επέστρεψαν στις επαγγελματικές "καθαρές" από χρέη με τον κ. Βασιλειάδη να είναι ξεκάθαρος: "Αυτή η φόρμουλα δεν υπάρχει, δεν υφίσταται πλέον!"

Στο σημείο αυτό όμως αναφερθήκαμε και στα φυσικά πρόσωπα που ήταν στην ηγεσία αυτών των ΠΑΕ που πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τη "φόρμουλα" και τα χρέη πήγαν πάνω τους! Τι γίνεται και πόσο έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, το εύλογο ερώτημα: "Οι διαδικασίες είναι δεδομένες, αργές πολλές φορές δυστυχώς με βάση τον τρόπο που κινείται ή μάλλον κινιόταν ο φορολογικός μηχανισμός και η δικαιοσύνη!Ωστόσο υπάρχει πλέον ένα νέο πλαίσιο που καθορίζει ευθύνες και στερεί τη δυνατότητα για παρουσίαση φαινομένων που είναι και κατά του δημοσίου χρήματος!"

Συνέντευξη: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News