Ειδήσεις

Έξω από το μονοπάτι βρέθηκε η 26χρονη που χτύπησε σε φαράγγι

Αίσιο τέλος για την επιχείρηση διάσωσης της τουρίστριας που τραυματίστηκε μην μπορώντας να συνεχίσει την πορεία της στο φαράγγι του Ρίχτη

Αίσιο τέλος έλαβε η επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 26χρονης Ολλανδέζας τουρίστριας η οποία επιχειρώντας να κατέβει σήμερα το μεσημέρι στο φαράγγι του Ρίχτη Μουλιανών Σητείας τραυματίστηκε στο πόδι.

Η 26χρονη εντοπίστηκε λίγο πριν τις 4:30 από άνδρες της ομάδας διάσωσης ΕΔΕΑΚ Σητείας και του κλιμάκιου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σητείας σε ένα δύσκολο σημείο, μακριά από το κλασικό μονοπάτι το οποίο κατεβαίνει στον καταρράκτη.

Η 26χρονη είχε μετακινηθεί από το σημείο που τραυματίστηκε και είχε βρεθεί σε σημείο έξω από το μονοπάτι, πράγμα το οποίο δυσκόλεψε τους πυροσβέστες και διασώστες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ

Τελικά, η κοπέλα βρέθηκε να περιμένει τη βοήθεια των διασωστών, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τοποθετήθηκε σε φορείο και μεταφέρθηκε στην είσοδο του φαραγγιού από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιάννης Δασκαλάκης, επικεφαλής της ΕΔΕΑΚ Σητείας, η 26χρονη είναι πολύ καλά στην υγεία της, πονάει στο τραυματισμένο της πόδι, αλλά στο νοσοκομείο αναμένεται να αντιμετωπιστούν τα τραύματα της.

Το φαράγγι του Ρίχτη αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φυσιολάτρες που επισκέπτονται το Δήμο Σητείας και είναι ένα από τα ομορφότερα φαράγγια, με έναν υπέροχο καταρράκτη, ο οποίος τρέχει τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια