Ειδήσεις

Τιμή στον ειδικό φρουρό Λαζαρίδη, που σκοτώθηκε στα Ζωνιανά

Γεμάτη συγκίνηση η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σε ενέδρα στα Ζωνιανά

Σε φορτισμένη και γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Τσοτύλι της Κοζάνης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη.

Δυο χρόνια μετά το θάνατο του άτυχου παλικαριού που υπηρέτησε στα ΤΑΕ της Κρήτης και τραυματίστηκε μοιραία από σφαίρα στο κεφάλι στα Ζωνιανά, η οικογένεια του, φίλοι και συνάδελφοι του που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να δώσουν το παρόν  στην τελετή, τίμησαν τη μνήμη του.

«Δολοφόνοι, φάγατε το παιδί μου» είχε φωνάξει ο πατέρας του άτυχου ειδικού φρουρού, Γιάννης Λαζαρίδης, όταν η γη της Κοζάνης «αγκάλιαζε» για πάντα τον γιο του.

Η μάχη για το θύμα της ενέδρας που στήθηκε σε βάρος αστυνομικών στην είσοδο των Ζωνιανών, είχε χαθεί από την πρώτη στιγμή αφού η σφαίρα ενός καλάσνικοφ τον βρήκε στο κεφάλι, στις 5  Νοεμβρίου του 2007. Όμως η αυλαία της τραγωδίας γράφτηκε το 2015 αφού το άτυχο παλικάρι παράμεινε σε άγρυπνο κώμα παλεύοντας με το θάνατο επί 8 ολόκληρα χρόνια νοσηλευόμενος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.    

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια