Ειδήσεις

Το πανάκριβο μαύρο ποδήλατο οδήγησε σε... τρελή καταδίωξη

Μια διαφορετική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με πρωταγωνιστές έναν... τετραπέρατο αλλοδαπό και ένα πανάκριβο ποδήλατο.

Μια διαφορετική καταδίωξη εξελίχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με πρωταγωνιστές έναν... τετραπέρατο αλλοδαπό και ένα πανάκριβο μαύρο ποδήλατο.

Ο ύποπτος εμφανίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας, αναζητώντας πελατεία για να «σκοτώσει» το ποδήλατο, πιθανότατα μάρκας Merida, απ' ότι διέκριναν οι αυτόπτες μάρτυρες, έναντι του ποσού των 100€ , παρά το γεγονός ότι η τιμή για ένα αντίστοιχο ποδήλατο μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 1.000€.

Οδηγοί ταξί που κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει προσπάθησαν να καθυστερήσουν τον αλλοδαπό, μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία, ζητώντας πληροφορίες για την προέλευση του ποδηλάτου.

Ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε το προηγούμενο βράδυ από ένα τοξικομανή και έσπευσε να εξαφανιστεί κινούμενος προς τη λεωφόρο Ικάρου.

Μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ τον αναζήτησαν στο συγκεκριμένο σημείο ωστόσο ο αλλοδαπός είχε καταφέρει μέσα από τους πεζόδρομους να επιστρέψει προς τα λιοντάρια, όπου άλλοι οδηγοί ταξί που είχαν στο μεταξύ ενημερωθεί από συναδέλφους τους δέχτηκαν και πάλι κρούσεις από τον ύποπτο για να αγοράσουν το ποδήλατο.

Οι αυτοκινητιστές προσπάθησαν να τον καθυστερήσουν για να ειδοποιήσουν εκ νέου το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Μάλιστα ένας εξ αυτών δοκίμασε να παζαρέψει την τιμή για να του δώσει όσα χρήματα είχε μαζί του για να του πάρει το ποδήλατο μέχρι να βρεθεί ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Ωστόσο ο αλλοδαπός κατάλαβε πως είχαν ειδοποιηθεί η αστυνομία και έσπευσε να τραπεί σε φυγή μαζί με το ποδήλατο μέσα από την κεντρική αγορά και τους γύρω πεζόδρομους, όπου οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη του.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια