default-image

Το δικό τους... κεραμίδι αποκτούν εκατοντάδες οικογένειες

Κρήτη
Το δικό τους... κεραμίδι αποκτούν εκατοντάδες οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι για να στεγάσουν τις οικογένειες τους εξασφάλισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης σε περισσότερους από 450 πολύτεκνους των Χανίων ,υπογράφοντας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο εγκρίνεται η σχετική πολεοδομική μελέτη πρώτης κατοικίας.

Ο οικισμός πολυτέκνων Χανίων που για μια εικοσαετία παρέμενε στα συρτάρια, μπορεί πλέον να δρομολογηθεί βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης την ανέγερση κατοικιών στο οικόπεδο το οποίο πριν από πολλά χρονιά παραχώρησε στον Σύλλογο Πολυτέκνων η τοπική εκκλησία.

Πρόκειται για μια έκταση 410 στρεμμάτων στην περιοχή των Μουρνιών στην οποία προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι πράσινου, στάθμευσης, παιδικής χαράς, κλειστό αθλητικό κέντρο, εκπαιδευτικές δομές. Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι δικαιούχοι που αναδείχθηκαν μετά από διαδικασία μοριοδότησης, θα έχουν στα χέρια τους μια συγκεκριμένη οικοδομική άδεια για οικόπεδο 400 τετραγωνικών μέτρων σε ένα σύγχρονο «χωριό» στον οποίο θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2018  θα αρχίσουν οι πρώτες παρεμβάσεις στο οικόπεδο του Συλλόγου Πολυτέκνων για τη δημιουργία των υποδομών που θα επιτρέψουν στην συνέχεια την ανέγερση των πρώτων κατοικιών από τους δικαιούχους πολύτεκνους.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News