Ειδήσεις

Σεισμός και «περίεργη έκρηξη» στη Β. Κορέα

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα προκαλώντας ανησυχία

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα. Μπορεί η δόνηση όντως να είναι ασθενής, ωστόσο, η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τις πυραυλικές δοκιμές της χώρας.

Η Νότια Κορέα, υποστήρξε, αρχικά, πως ο σεισμός έχει προκληθεί από φυσικά αίτια, ωστόσο η Κίνα ισχυρίζεται πως η σεισμική δόνηση προέκυψε έπειτα από «περίεργη έκρηξη» ενώ τονίζει πως κατά τη δόνηση δεν έχει καταγραφεί εστιακό βάθος.

Η Νότια Κορέα λίγο αργότερα αναθεώρησε την αρχική της εκτίμηση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο σεισμός εντοπίστηκε κοντά στην επαρχία North Hamgyong, όπου βρίσκεται η γνωστή «πυρηνική περιοχή» της Βόρειας Κορέας.

Το πρακτορείο Xinhua επίσης μετέδωσε πως το επίκεντρο φαίνεται να είναι ίδιο σημείο που η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε την πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου. Με τη σειρά τους και τα Ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέα, πιθανή, πυρηνική δοκιμή.

Ο επικεφαλής της αρχής παρακολούθησης πυρηνικής δραστηριότητας, έγραψε στο Twitter ότι παρατηρείται «ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα».

Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο το τι προκάλεσε τον σεισμό, ωστόσο, έαν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τότε αυτή, θα είναι η 7η πυρηνική δοκιμή της χώρας.

Σύμφωνα με tweet της αρχής παρακολούθησης πυρηνικής δραστηιρότητας CTBTO, η ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα, σημειώθηκε περίπου 50 χλμ. από το σημείο των προηγούμενων πυρηνικών δοκιμών.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια