default-image

Κόντρα για τη Νεφέλη: "Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη"

Κόντρα για τη Νεφέλη: "Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη"

«Παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του» κατηγορεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που με το γνωστό του ύφος μέσω του προφίλ του στο facebook αναφέρθηκε στην περίπτωση της μικρής Νεφέλης.

Ο αγώνας που δίνει το κοριτσάκι για την ίδια του τη ζωή, σε μια ηλικία που βρέθηκε να παλεύει με τις χημιοθεραπείες, αντί να παίζει ξέγνοιαστο, συγκίνησε το πανελλήνιο.

Οι γονείς της, με την υποστήριξη του ΙΣΑ έκαναν έκκληση, ώστε να μπορέσει το παιδί να μεταφερθεί άμεσα σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού και να υποβληθεί σε επέμβαση που θα της σώσει τη ζωή.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΝΕΦΕΛΗ

Ο Πολάκης κατηγόρησε τους γιατρούς

Ο αγώνας αυτός αμφισβητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που δεν δίστασε να κατηγορήσει τον κύριο Πατούλη για «ψευτιά και υποκρισία», καθώς επισυνάπτει δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», ο οποίος ισχυρίζεται πως το κορίτσι «μπορεί να εγχειριστεί στην Ελλάδα». «Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από το "Αγία Σοφία" όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα το παιδί. Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα είχε ήδη στείλει το παιδί στο εξωτερικό, όπως κάνει διαχρονικά για εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο», ήταν η δήλωση του κυρίου Γεωργακόπουλου.

Ο κύριος Πατούλης όμως, με δελτίο τύπου που εξέδωσε απαντά σε όλα τα ερωτήματα. «Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν».

«Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του. Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού» αναφέρει το οργισμένο δελτίο τύπου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και καταλήγει: «Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε. Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη».

"Εκλεισε την πόρτα στη Νεφέλη και μας εγκαλεί"

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΙΣΑ και τα έγγραφα που επισυνάπτονται:

Ντροπή σας βολεμένε κ. Πολάκη που παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού (πατήστε εδώ). Μάλιστα ο θεράπων ιατρός επικοινώνησε ο ίδιος με το Κέντρο στην Ιταλία και τους ζήτησε να δεχτούν να χειρουργήσουν το παιδί και μάλιστα το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος της μορφής της νόσου.

Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σε πλήρη σύνθεσή του, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην έκκληση δύο απελπισμένων γονιών και να βοηθήσει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε σίγουρα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε.

Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη

Πηγή:protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News