default-image

Αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι το γιατρό που πνίγηκε

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι το γιατρό που πνίγηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο αντίο είπαν στις 11.00 το πρωί στον Άγιο Τίτο φίλοι, συγγενείς ενώ και οι συνεργάτες στον Αντώνη Κούτη.

Συγκλονισμένοι τον αποχαιρέτησαν οι συνεργάτες του, γιατροί του δημοτικού ιατρείου Ηρακλείου όπου ήταν διευθυντής αλλά και όλη η ομάδα του κ.Λιονή καθώς ήταν επιστημονικός συνεργάτης τουΤομέα Κοινωνικής Ιατρικής.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιατρός που μιλούσε μόλις το βράδυ της Τετάρτης στο αναπτυξιακό συνέδριο στο Ηράκλειο, θα έχανε την επόμενη μέρα με τραγικό τρόπο της ζωή του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 61ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ, ΣΩΘΗΚΕ 20ΧΡΟΝΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΤΗ

Ο 61χρονος και η 20χρονη κολυμπούσαν στις Αλυκές Σισιών όταν ο έντονος κυματισμός τους "έσπρωξε" προς τα βράχια. Ο ένας προσπάθησε να βοηθήσει τον άλλο και εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές καθώς τα ρεύματα και οι άνεμοι δεν τους επέτρεπαν να βγουν στη στεριά. Τελικά  η κοπέλα που πάλεψε με τα κύματα κατάφερε να σωθεί, όχι όμως και ο άτυχος γιατρός.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μπελιβάνη ο θάνατος του 61χρονου οφείλεται σε πνιγμό. Όπως μάλιστα ο ίδιος εξήγησε στο neakriti.gr , " ο άνθρωπος έφυγε από καθαρό πνιγμό και εν συνεχεία λόγω της θαλασσοταραχής παρασύρθηκε και κατέληξε στα βράχια όπου και εντοπίστηκε χτυπημένος με εκδορές".

Θλίψη στην ιατρική κοινότητα

Ο Αντώνης Κούτης ήταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (διορίστηκε το 1989) και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (επιστημονικός συνεργάτης από το 1987).

Ο εκλιπών είχε εκδώσει τρείς ποιητικές συλλογές: «Ενδιάμεσος Κόσμος», εκδόσεις Πατάκης, Μάιος 2001 «Λίθος Αργός», εκδόσεις Εριφύλη, Δεκέμβριος 2004 «Απέναντι στην Ομορφιά», εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2009.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ν.Ηγουμενίδη:

Ο Αντώνης ήταν στην ομάδα των πολύτιμων συνεργατών το διάστημα που ήμουν Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Είχα την τύχη να τον ζήσω από κοντά και να δουλέψουμε, να επεξεργαστούμε και να σχεδιάσουμε την υπόθεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κρήτη. Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά την αγωνία, την ευγένεια και το πάθος του για ένα πραγματικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Ο Αντώνης θα μας λείψει.

Θα μας λείψει το έργο και η σκέψη του.

Θα μας λείψει η ανιδιοτέλεια του, το ήθος του, η κρυστάλλινη διαδρομή του, η ακάματη κοινωνική του προσφορά.

Ο Αντώνης θα μας εμπνέει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News