Ειδήσεις

Εικόνες που δείχνουν την αγωγή και τη συμπεριφορά μας

Δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, ωστόσο είναι τόσο… προκλητικό που δεν μπορείς να μην το σχολιάσεις για πολλοστή φορά.

Δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, ωστόσο είναι τόσο… προκλητικό που δεν μπορείς να μην το σχολιάσεις για πολλοστή φορά.

Οχήματα παρκαρισμένα από τους οδηγούς τους όπου τους βόλεψε, είτε γιατί αδιαφόρησαν για το αν ήταν η θέση για Άτομα με Αναπηρία, είτε γιατί ήταν η εύκολη λύση, αφού δεν έβρισκαν που να το παρκάρουν για να κατέβουν να κάνουν σύντομα τις δουλειές τους και να επιστρέψουν να το πάρουν.

Στην προκειμένη περίπτωση όπως μας ενημερώνει αναγνώστης του neakriti.gr, ο οποίος έστειλε και τις φωτογραφίες δύο αυτοκίνητα έχουν παρκάρει σε θέση των ΑμεΑ, χωρίς να σεβαστούν καθόλου αυτές τις θέσεις.

Δεν σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που έχουν λιγότερες δυνατότητες στο να κινηθούν αυτόνομα. Δε σεβόμαστε την Πολιτεία που φροντίζει να έχει μία ιδιαίτερη μεταχείριση γι' αυτούς, ώστε να κάνει τη ζωή τους ανθρώπινη.

Δε σεβόμαστε πάνω απ' όλα όμως, τους ίδιους μας τους εαυτούς δείχνοντας πως ούτε αγωγή έχουμε, ούτε κοινωνική συμπεριφορά επιδεικνύουμε απέναντι σε ανθρώπους με κινητικές ιδιαιτερότητες.

Και για να καλύψουμε όλες αυτές τις δικές μας ελλείψεις ερχόμαστε κάθε φορά να θυμίσουμε τον "μπαμπούλα" του νόμου που προβλέπει ότι το πρόστιμο για Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που παρκάρει παράνομα στο χώρο στάθμευσης ΑμεΑ όταν υπάρχει μόνο διαγράμμιση και το σήμα στην άσφαλτο είναι 150 ευρώ.

Όταν υπάρχει ο χώρος με πινακίδα είναι το πρόστιμο 200 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος, οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για δέκα ημέρες και εννέα πόντους στο σύστημα. σύμφωνα Κ.Ο.Κ.

Επίσης ο αποκλεισμός ράμπας πεζοδρομίου έχει πρόστιμο 150 ευρώ.

Μ.Λ.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Αδαμάκης

Σχόλια