default-image

Ρέθυμνο: Σε κακή κατάσταση οι μετανάστες - 2 συλλήψεις (pic)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σε κακή κατάσταση οι μετανάστες - 2 συλλήψεις (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πολύ άσχημη κατάσταση έφτασαν περίπου στις 10:30 το πρωί στο Ρέθυμνο οι μετανάστες, μετά από μια πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, με 4 από αυτούς να έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έναν να βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου. Μάλιστα, σε συλλήψεις προχώρησε ήδη το Λιμενικό.

Στο χώρο του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά, εκτυλίχθηκαν δύσκολες στιγμές, με πολλούς μετανάστες να λιποθυμούν και σε άλλους να παρέχονται πρώτες βοήθειες, λόγω μικροτραυματισμών.

Στο Λιμεναρχείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία και μετέφεραν 4 γυναίκες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Φραγκιαδάκη, ο οποίο μίλησε στο neakriti.gr, δύο εκ των γυναικών μεταφέρθηκαν στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η τρίτη βρίσκεται στο Τμήμα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείο, έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο και η τέταρτη μετανάστης βρίσκεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, έχοντας εκδορές και μικροτραυματισμούς.

Δείτε το βίντεο:

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι μετανάστες είναι 46.

Συνελήφθησαν δύο Γεωργιανοί, φερόμενοι ως διακινητές

Συνελήφθησαν οι δύο φερόμενοι ως διακινητές των 46 μεταναστών. Οι δύο Γεωργιανοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα είχαν παραμείνει στη νήσο Παξιμάδια, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Με την αξιοποίηση των στοιχείων, το Λιμενικό Σώμα, κατάφερε να τους εντοπίσει, συλλαμβάνοντάς τους.

Το χρονικό

Το σκάφος των μεταναστών εξέπεμψε σήμα SOS, αργά χτες το μεσημέρι, την ώρα που έπλεε νότια της Αγίας Γαλήνης και βορειοανατολικά της Γαύδου, με αποτέλεσμα να στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τους από το Λιμενικό Σώμα.

Τα σκάφη του λιμενικού κινήθηκαν προς το νησάκι, όμως λόγω των δυσχερέστατων καιρικών συνθηκών (στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι), δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση και η διάσωση των μεταναστών.

Σήμερα το πρωί και με σύμμαχο τους ήπιους ανέμους, το Λιμενικό Σώμα κατάφερε να συνεχίσει την επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων και να τους μεταφέρει ασφαλείς στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, από όπου και μεταφέρθηκα στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News