default-image

Οι εξαγγελίες Βασιλειάδη για τις αθλητικές υποδομές της Κρήτης

Αθλητισμός
Οι εξαγγελίες Βασιλειάδη για τις αθλητικές υποδομές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαλίστατος ήταν χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά την παρουσία του στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για τον αθλητικό τουρισμό και την Κρήτη που έχει τις προδιαγραφές, έκανε εξαγγελίες και σημαντικές παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές της μεγαλονήσου αλλά αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με ειδική αναφορά... και στον ΟΠΑΠ!

Ας δούμε όμως ξεχωριστά, έναν έναν τους τομείς στους οποίους αναφέρθηκε:

1) Για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, είπε ότι η Τουρκία καταρρέει και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στις ξενοδοχειακές μονάδες και υποδομές που μπορούν να γίνουν περισσότερες, με δύο παραδείγματα: Την Αγία Νάπα στην Κύπρο όπου δεν πήγαν ομάδες υψηλού επιπέδου αλλά πήγαν 45 αποστολές και την Αθήνα όπου βρέθηκε η Εθνική Βελγίου της κολύμβησης για προετοιμασία.

2) Ο κ. Βασιλειάδης έκανε αναφορά στις υποδομές που αφενός μεν έγιναν, αλλά όχι με σωστό τρόπο. Όπως είπε σε μεγάλους δήμους δεν έγιναν καθόλου υποδομές και σε μικρότερους δήμους έγιναν φαραωνικά έργα, που πλέον έχει βαλτώσει η συντήρησή τους από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

3) Στο τρίτο σκέλος της ομιλίας του έθιξε το "θέμα ΟΠΑΠ" και το γεγονός πως έφυγε από τα κρατικά χέρια ένας Οργανισμός που για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον βασικό χρηματοδότη του ελληνικού αθλητισμού. "Θέλουμε να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα", είπε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο τέταρτο σκέλος ήρθαν και οι εξαγγελίες:

α) Για το πολύπαθο κολυμβητήριο Χανίων, το σχολίασε πολύπαθο γιατί κόστισε 5 εκ. ευρώ η κατασκευή του αλλά λόγω κακοτεχνιών απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 3 εκ για να λειτουργήσει ξανά.

β) Για την ανακαίνιση στο κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου

γ) Για τη σκεπή στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο. Ένα κλειστό που "το χειμώνα στάζει από τα νερά της βροχής και οι ομάδες έκαναν προπόνηση με κουβάδες, ενώ είχαν αναβληθεί αγώνες".

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη σε βάθος εξαμήνου θα γίνουν παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο Μοιρών ενώ αναμένεται άλλο 1 εκ. ευρώ που θα διατεθεί σε αθλητικά έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Βασιλειάδης δεν αναφέρθηκε στο Παγκρήτιο, ωστόσο στις δηλώσεις που μας παραχώρησε και μετά από ερώτησή μας για την εικόνα που παρουσιάζει είπε: "Όλοι θέλουμε το Παγκρήτιο να ξαναγίνει όπως ήταν το 2004. Δεν ανακοινώνω όμως κάτι όταν δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν συναντήσεις σήμερα (σ.σ. με Δήμαρχο Ηρακλείου και Περιφερειάρχη Κρήτης και ελπίζουμε στο επόμενο δίμηνο να έχει δοθεί λύση".

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος-Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News