default-image

160 κιλά σχολικά από Γερμανία & Αυστρία στην Κρήτη! (photos)

Κρήτη
160 κιλά σχολικά από Γερμανία & Αυστρία στην Κρήτη! (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

160 κιλά σχολικά είδη καθώς και 1.100 ευρώ «ταξίδεψαν» από τη Γερμανία και την Αυστρία και έφτασαν στο Ηράκλειο, με σκοπό να δώσουν χαμόγελα και αγάπη σε εκατοντάδες μαθητές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του εθελοντικού σωματείου «ΑΤΑΧΤΟΙ», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι φιλέλληνες του εξωτερικού από τη Γερμάνια και την Αυστρία, συγκινούν, καθώς και φέτος συνδράμουν στην προσπάθεια του σωματείου να συγκεντρώσει σχολικά είδη και να τα μοιράσει σε παιδιά, των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν οικονομική ευχέρεια.

Η Griechische Welle Wien στήριξε την προσπάθεια των εθελοντών, με 160 κιλά τετράδια, ξυλομπογιές και μολύβια, τα οποία ήρθαν οδοιπορικώς, ενώ το forum Kreta-welt.de προσέφερε το ποσό των 1.100 ευρώ, ώστε το Σωματείο να έχει την ευκαιρία να αγοράσει επιπλέον σχολικά είδη από τοπικά βιβλιοπωλεία.

73 μαθητές πάνε στο σχολείο με χαμόγελο!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου, μέχρι τώρα, 73 παιδάκια έχουν ξεκινήσει με χαμόγελο τη φετινή σχολική χρονιά, ενώ η διανομή των σχολικών θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Τετάρτη, από τις 11:00 το πρωί, μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι, σε δεκάδες ακόμα παιδιά.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια των ΑΤΑΧΤΩΝ μπορούν να αφήσουν σχολικά είδη στα 29 βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, είτε να παραδώσουν τα σχολικά είδη στα γραφεία του Σωματείου, στην οδό Λόρδου Βύρωνα 18, στο κέντρο του Ηρακλείου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους ΕΔΩ).

Πως μπορεί μία οικογένεια να λάβει βοήθεια;

Όσες οικογένειες επιθυμούν σχολικά για τα παιδιά τους μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν ΕΔΩ με το σωματείο.

Ποιος είναι ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης;

Στόχος των ΑΤΑΧΤΩΝ είναι κανένα παιδί να μην στερείται τίποτα από την παιδική του ηλικία, αλλά και από την παιδεία του! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σωματείο: «Θα ήταν χαρά για εμάς αν ήταν εφικτό την επόμενη σχολική χρονιά να συνδράμουν σε μια κοινή γραμμή όλοι οι φορείς και ομάδες που κάνουν κάτι αντίστοιχο και να μην χάνεται η προσπάθεια στη… διαδρομή.

Ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει την προσπάθεια μας, καθώς το προηγούμενο Σάββατο γεμίσαμε πέντε καλάθια με σχολικά είδη και τον ευχαριστούμε!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News