default-image

Τι είπε ο Χρήστος Σπίρτζης για Σητεία και άναψε “φωτιές”

Κρήτη
Τι είπε ο Χρήστος Σπίρτζης για Σητεία και άναψε “φωτιές”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την ομιλία του ο Χρήστος Σπίρτζης άφηνε διαρκώς αιχμές για πολιτικάντικες λογικές στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα και φυσικά και εδώ στην Κρήτη.

«Γίνανε απίστευτα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Έγινε η Εγνατία χωρίς να συνδέεται με κανένα λιμάνι. Η Κρήτη σε τέτοια γεωγραφική θέση έμεινε χωρίς καμία παραγωγική διασύνδεση με τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ή δείτε το άλλο. Στη Σητεία έγινε ένα φοβερό αεροδρόμιο και δεν υπάρχει δρόμος ουσιαστικά για να πάει κανείς», ανέφερε, με την τελευταία ατάκα να πυροδοτεί τη μήνη του δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΑΚ

Τόσο σε δηλώσεις του όσο και μέσα στην αίθουσα της συνεδρίας, ο δήμαρχος έκανε λόγο για απαράδεκτη αναφορά και προσβολή του υπουργού προς τη Σητεία, αφού, όπως είπε, ο κ. Σπίρτζης είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ πως δεν έπρεπε να γίνει το έργο του αεροδρομίου στη Σητεία!

Ο υπουργός επέμεινε στη θέση αυτή και ρώτησε μάλιστα, απευθυνόμενος στον Θοδωρή Πατεράκη, αν γνωρίζει τι μεγάλη οικονομική επιβάρυνση έχει το αεροδρόμιο της Σητείας για το κράτος.

Έτερο διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε και προς το τέλος της συνεδρίας. Ήταν να ανέβει στο έδρανο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Υπήρχε μια πίεση χρόνου γιατί ο κ. Σπίρτζης ήθελε να φύγει. Ο συντονιστής αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως, και περισσότερο χαριτολογώντας, ζήτησε από το δήμαρχο να μη μιλήσει. Ο Αντώνης Ζερβός παρεξηγήθηκε, δήλωσε θιγμένος. Τελικά επανήλθε με τα πολλά στο έδρανο, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News