default-image

Πάτησαν Κρήτη οι μετανάστες που βρίσκονταν στη ν. Παξιμάδια

Ρέθυμνο
Πάτησαν Κρήτη οι μετανάστες που βρίσκονταν στη ν. Παξιμάδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας και συγκεκριμένα στις 5:00, περίπου, σήμερα το πρωί, συνεχίστηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι ήταν αποκλεισμένη στη νήσο Παξιμάδια, νότια της Αγίας Γαλήνης, στο Νομό Ρεθύμνου από χτες αργά το απόγευμα.

Στις 9:00 το πρωί και έπειτα από 4 περίπου ώρες, οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Αγία Γαλήνη από όπου και θα μεταφερθούν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πρόκειται για 44 ανθρώπους και ειδικότερα για 29 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 παιδιά, με έναν εκ των οποίων να είναι τραυματισμένος.

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο εξέπεμψε σήμα SOS, αργά χτες το μεσημέρι, την ώρα που έπλεε νότια της Αγίας Γαλήνης και βορειοανατολικά της Γαύδου.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού του από σκάφη του λιμενικού. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες κατάφεραν να αποβιβαστούν στα Παξιμάδια.

Τα σκάφη του λιμενικού κινήθηκαν προς το νησάκι, όμως λόγω των δυσχερέστατων καιρικών συνθηκών (στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι), δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση και η διάσωση των μεταναστών.

Φωτογραφίες: Στέλιος Χανιωτάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News