Ειδήσεις

Συνεχίστηκε η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό

Με το πρώτο φως της ημέρας το Λιμενικό συνέχισε την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν στη νήσο Παξιμάδια από χτες

Με το πρώτο φως της ημέρας και συγκεκριμένα περίπου στις 5:00 σήμερα το πρωί, συνεχίστηκε η επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών, εφόσον οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν, τελικά, σύμμαχος του Λιμενικού.

Αποκλεισμένοι στη νήσο Παξιμάδια, νότια της Αγίας Γαλήνης , στο νομό Ρεθύμνου, παρέμεναν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεκάδες μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του e-messara.gr, οι μετανάστες είναι 49 και μεταξύ αυτών υπάρχει ένας τραυματίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περισσότερους από 30-35 ανθρώπους, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο εξέπεμψε σήμα SOS, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που έπλεε νότια της Αγίας Γαλήνης και βορειοανατολικά της Γαύδου.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού του από σκάφη του λιμενικού. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες κατάφεραν να αποβιβαστούν στα Παξιμάδια.

Τα σκάφη του λιμενικού κινήθηκαν προς το νησάκι, όμως λόγω των δυσχερέστατων καιρικών συνθηκών (στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι), δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση και η διάσωση των μεταναστών.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές του Λιμενικού, δεν προκύπτει ότι κάποιος από τους μετανάστες διατρέχει σοβαρό κίνδυνο υγείας.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια