Ειδήσεις

Ομιλία Τσίπρα: Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ;

Μία ομιλία εφ' όλης της ύλης ήταν αυτή του Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ηράκλειο και έπειτα από εντάσεις στους δρόμους της πόλης.

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ήταν εκτενείς για όλους τους τομείς στους οποίους η Κρήτη καταγράφει πρωτιές, αλλά και για τους τομείς στους οποίους οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης είναι ορατές.

«Είναι αδικημένη η Κρήτη»

Αδικημένη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την Κρήτη αναφερόμενος στα πολλά και αναγκαία έργα που δεν έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Φάκελος «ΒΟΑΚ»

Σχετικά με τον ΒΟΑΚ, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως στις αρχές του 2018 θα γίνει ο διαγωνισμός για το ώριμο κομμάτι Χανιά - Άγιος Νικόλαος ξεκαθαρίζοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες χωρίς άλλες καθυστερήσεις.  

«Θα ολοκληρωθεί το έργο του ΒΟΑΚ όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις αρχές του 2018 με διαδικασία ουσιαστικού διαλόγου.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Εδώ θα είμαστε και εγώ και ο Περιφερειάρχης στην έναρξη των εργασιών.

Αυτό το έργο βέβαια θα χρειαστεί 4 με 5 χρόνια. Όμως θα είμαστε πάλι εδώ! Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας.»

Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης & Καστέλι

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», αλλά και για ένα σχέδιο αξιοποίησης του όταν ολοκληρωθεί το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Η υγεία στη χώρα

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον χάρτη της δημόσιας υγείας σε ολόκληρη την χώρα, είναι αυτή που προωθεί η κυβέρνηση αυτή την περίοδο και αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης και σε πρώτη φάση, η Κρήτη θα ενισχυθεί με 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας.

«Με άμεσα αποτελέσματα για την καλύτερη λειτουργία συνολικά του συστήματος δημόσιας υγείας, αλλά και για την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού», τόνισε.

Αναφέρθηκε και σε μια σημερινή εξέλιξη, την ένταξη έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, συνολικού ύψους 9.1 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τις δημόσιες δαπάνες.

Τουρισμός & Αγροτική Ανάπτυξη

Τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο, με αναφορές του Πρωθυπουργού και στην μεταξύ τους διασύνδεση, η οποία, όπως, τόνισε είναι απαραίτητη.

«Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και όχι όσους λεηλάτησαν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται στην χώρα για υγιές επιχειρείν .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα της Κρήτης ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στο ΙΤΕ εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του για την επιστημονική δουλειά που γίνεται εκεί.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια