Ειδήσεις

Ποινές φυλάκισης με αναστολή για τους 4 αγρότες

Ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης με αναστολή, επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε συνολικά τέσσερις αγρότες.

Ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης με αναστολή, επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε συνολικά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το Νοέμβριο του 2013, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Την επίμαχη μέρα, λάμβανε χώρα στο Ηράκλειο, μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο. Την ίδια μέρα, ωστόσο, εκδικαζόταν και η υπόθεση δεκάδων αγροτών, οι οποίοι είχαν προβεί στην κατάληψη του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», το 2009.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κάθισαν την Πέμπτη (21/9) στο εδώλιο, κατηγορούμενοι ότι εισέβαλαν στα δικαστήριο και προκάλεσαν φθορές, τραυματίζοντας και αστυνομικούς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ωστόσο, από τις επτά κατηγορίες που τους βάρυναν, το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους μόνο για τις δύο, αναγνωρίζοντάς τους μάλιστα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη τους.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο neakriti.gr, ο δικηγόρος των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, Δημήτρης Φιλιππάκης, οι αγρότες καταδικάστηκαν για απόπειρα αντίστασης και διατάραξη οικιακής ειρήνης, με το δικαστήριο να τους επιβάλλει τελικά ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή. Εξάλλου, οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια