Ειδήσεις

Τον πήγαν με mini bus στο νοσομείο, αλλά δεν τον πρόλαβαν

Τραγική ήταν η κατάληξη για έναν 65χρονο τουρίστα - Λόγω έλλειψης ασθενοφόρου τον πήγαν με mini bus στο νοσοκομείο

65χρονος Ρώσος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην Ιεράπετρα έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος τουρίστας που περνούσε τις διακοπές του σε ξενοδοχείο της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της Πέμπτης μπήκε στην πισίνα.

Λίγο μετά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και με δυσκολία κατάφερε να βγει από την πισίνα. Ενημέρωσε τη σύζυγό του πως δεν ένιωθε καλά. Έτσι, κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν πως δεν μπορούσε να πάει στο σημείο το ασθενοφόρο διότι βρισκόταν σε κάποια άλλη διακομιδή και άλλο όχημα δεν υπήρχε σε κοντινή απόσταση.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν με mini bus τον 65χρονο στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ο οποίος παρελήφθη από τους γιατρούς χωρίς τις αισθήσεις του.

Ωστόσο, προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στον 65χρονο από ένα νοσηλευτή που βρισκόταν στο ξενοδοχείο και εκείνος τον συνόδευσε έως το νοσοκομείο.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο η καρδιά του άτυχου άντρα είχε σταματήσει.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν διακομιζόταν έγκαιρα από διασώστες του ΕΚΑΒ και είχε μεταφερθεί άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο;

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια