default-image

Ένταση στις συγκεντρώσεις κατά Τσίπρα από διαδηλωτές -pics

Κρήτη
Ένταση στις συγκεντρώσεις κατά Τσίπρα από διαδηλωτές -pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στην πλατεία Ελευθερίας με τους διαδηλωτές να διαμηνύουν την αγανάκτηση τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Όταν το μπλοκ των διαδηλωτών έφτασε από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, είδαν τις κλούβες των ΜΑΤ να τους έχουν κλείσει τους δρόμους και να μην τους αφήνουν να κατευθυνθούν προς την Αστόρια όπου μιλά ο Πρωθυπουργός.

Τότε «άναψαν τα αίματα» μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη να παρεμβαίνουν για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα».

«Όσοι λάβαμε μέρος στο συντονισμό αυτών των διαδηλώσεων θέλαμε δυναμική κινητοποίηση όμως χωρίς παρεκτροπές. Δε θα επιτρέψω να γίνει προβοκάτσια. Ας απομονώσουμε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν το στίγμα που ήρθαμε να δώσουμε», τόνισε ο κ. Βοργιάς στους διαδηλωτές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ" ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ

Από την πλευρά του ο κ. Ιερωνυμάκης ζήτησε σεβασμό στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για δυναμική διαδήλωση και για το ότι δεν εισακούονται τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση αλλά όλα αυτά μέσα σε ειρηνικό πλαίσιο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΛΟΥΒΕΣ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Παράλληλα, έγιναν διαβουλεύσεις προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορέσουν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους προς τον Πρωθυπουργό - κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επίσης ζήτησαν να έχουν οπτική επαφή με το σημείο όπου θα μιλούσε ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας πίσω το τρακτέρ. Όμως ούτε αυτό το αίτημα φαίνεται να εισακούστηκε από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, εικόνα εντελώς ασυνήθιστη και ξένη προς το Ηράκλειο.

Την ώρα όμως που ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να ηρέμησε η κατάσταση στους δρόμους του Ηρακλείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News