default-image

«Το αύριο ανήκει σ'εσάς, όχι στα γραφεία κομματικών στρατών»

Ελλάδα
«Το αύριο ανήκει σ'εσάς, όχι στα γραφεία κομματικών στρατών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα πράγματα δεν είναι δεδομένα από την ανθρώπινη φύση αλλά μπορεί να αλλάξουν, αυτό είναι το καθήκον της προοδευτικής πολιτικής» τόνισε από την Καλαμάτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να έχει ίσες ευκαιρίες.

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στην Καλαμάτα, ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως ψηφοφορίας για την εκλογή επικεφαλής στον νέο πολιτικό φορέα, σημείωσε ότι «η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρέπει και δεν μπορεί να χάσει μια μεγάλη, μια ιστορική ευκαιρία να φέρει τόσο στη φυσική κάλπη όσο και στην ηλεκτρονική, όχι χιλιάδες, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι πολίτες που θα συμμετάσχουν με την ψήφο τους στις εκλογές, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, θα αποτελέσουν τους συνιδρυτές της νέας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

«Κι ας είναι σε όλους ξεκάθαρο, ότι σε αυτούς τους πολίτες, σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα, ανήκει το αύριο της παράταξης και όχι στα κλειστά γραφεία των κομματικών στρατών» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και σημείωσε:

«Σε όλους εσάς θα δώσουμε λόγο την επομένη των εκλογών και μαζί θα χτίσουμε την δημοκρατική παράταξη των αξιών, μαζί θα φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο και μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στην κληρονομιά και τη μεταρρυθμιστική παράδοση της Δημοκρατικής Παράταξης. «Με όλα τα λάθη και τις παρεκκλίσεις, κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές στη χώρα έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Από τις πρώτες κυβερνήσεις της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου με την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και με μεταρρυθμίσεις όπως το Οικογενειακό Δίκαιο ή τη δημιουργία του ΕΣΥ, μέχρι τη δημιουργία ισχυρών θεσμών όπως το ΑΣΕΠ και τα ΚΕΠ που προώθησε ο συντοπίτης σας Σταύρος Μπένος. Και από την υλοποίηση μεγάλων έργων, το ριζικό εκσυγχρονισμό θεσμών και τη διεθνή ισχυροποίηση της χώρας των κυβερνήσεων Σημίτη μέχρι την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τομών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου εν μέσω της καταιγίδας της κρίσης. Μεταρρυθμίσεις όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο νόμος Διαμαντοπούλου για την παιδεία ή η Διαύγεια, για τη θεμελίωση της οποίας πάλεψε ο συνυποψήφιος μου, Γιάννης Ραγκούσης».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καμίνης μίλησε «για τις μικρές ή μεγάλες προοδευτικές επαναστάσεις στο δήμο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Επαναστάσεις όπως το συμμάζεμα των οικονομικών που έφερε ένα σημαντικό πλεόνασμα και έτσι μας έδωσε τη δυνατότητα να κρατήσουμε όρθια την πόλη και να  ασκήσουμε κοινωνική πολιτική. Επαναστάσεις όπως η καθιέρωση των συμπράξεων δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της πόλης, όπως η ενίσχυση των τουριστικών ροών στην Αθήνα, όπως η αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού».

Νωρίτερα, ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε την Τριφυλλία, τα Φιλιατρά, τη Μεσσήνη όπου συνάντησε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

Ενώ στην Καλαμάτα είχε τη ευκαιρία να συναντήσει τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και να συζητήσουν για το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία καθώς και να συνομιλήσει με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News