default-image

Αμηχανία για Τσίπρα που χαιρέτησε δίχως να τον χαιρετήσουν

Κρήτη
Αμηχανία για Τσίπρα που χαιρέτησε δίχως να τον χαιρετήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθουσιασμένος από τα επιστημονικά επιτεύγματα του ΙΤΕ  και το σπουδαίο ρόλο που επιτελείται στο κορυφαίο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Ελλάδας, εμφανίστηκε το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός που έφθασε στην Κρήτη για να κλείσει τις εργασίες του 3ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Μάλιστα η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ΙΤΕ που διήρκησε αρκετές ώρες είχε και τα απρόοπτα της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ενώ βρισκόταν σε μία από τις αίθουσες του Ιδρύματος συνεχίζοντας την ξενάγηση του, έδωσε το χέρι του για χαιρετισμό σε έναν από τους παρευρισκόμενους χωρίς όμως ο εργαζόμενος στο Ίδρυμα να ανταποδώσει το χαιρετισμό στον κ. Τσιπρα, έχοντας απλά και μόνο τα χέρια του σταυρωμένα.

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό που με ένα χαμόγελο αμηχανίας σκούντηξε στο μπράτσο τον συγκεκριμένο άνδρα και προχώρησε χαιρετώντας τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ ΙΤΕ

Πάντως ο κ. Τσίπρας, εμφανώς ευδιάθετος ,έφθασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Ηράκλειο με πρώτο σταθμό το ΙΤΕ όπου και  ξεναγήθηκε στους σημαντικότερους χώρους του Ιδρύματος παρουσία και του προέδρου του ΙΤΕ κ. Ταβερναράκη.

Μετά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Ηρακλείου της Κρήτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και νωρίτερα κατά την περιήγησή του στους χώρους τους Ιδρύματος είχε πει: «Κρίμα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα».

«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων και πρέπει να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του στο ΙΤΕ με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν.

«Όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «όλη η κοινωνία επενδύει στη γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

Σε παρατήρηση νέου ερευνητή ότι το ΙΤΕ έχει καλό brand name ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι το brand name και γι' αυτό εξάγουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και τα επανεισάγουμε για να τα εμπιστευτούν οι Έλληνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News