Ειδήσεις

Αρχίζει να… «μυρίζει» φθινόπωρο στην Κρήτη

Μετά τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες της εβδομάδας που φεύγει, «πέφτει» η θερμοκρασία στην Κρήτη και αρχίζει να… «μυρίζει» φθινόπωρο.

Βέβαια, την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη Ελλάδα το Φθινόπωρο θα «μπει» για τα καλά, αφού αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και μέχρι και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, μικρής διάρκειας βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, το Σάββατο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα, ενώ τη Δευτέρα, θα υπάρξουν μέχρι και καταιγίδες στα Δυτικά και τα Βόρεια. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη και Τετάρτη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πέμπτη:

Με λίγα σύννεφα και μέχρι και 5 μποφόρ θα κυλήσει η υπόλοιπη ημέρα.

Παρασκευή:

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στον ουρανό του Ηρακλείου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 μέχρι 25 βαθμούς και τους ανέμους να φτάνουν μέχρι και τα 4 Μποφόρ.

Σάββατο:

Από 19 μέχρι και 26 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία, με τον ουρανό το Σάββατο να είναι καθαρός και τους ανέμους ήπιους.

Κυριακή:      

Αραιή συννεφιά στο Ηράκλειο την Κυριακή, με τη θερμοκρασία από 19 μέχρι 25 βαθμούς και άπνοια.

Δευτέρα:

Συνεχίζεται η αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα και τους ανέμους να παραμένουν στα 1 με 2 μποφόρ.

Τρίτη:

Παραμένει η ίδια μέγιστη θερμοκρασία και την Τρίτη, με τον ουρανό να «καθαρίζει» από το μεσημέρι και έπειτα και οι άνεμοι να αυξάνονται στα έως και 3 μποφόρ.

ΧΑΝΙΑ

Πέμπτη:

Μέχρι και 6 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς και τον ουρανό να είναι καθαρός.

Παρασκευή:

Καθαρός, αλλά με λίγα σύννεφα το πρωί, θα είναι ο ουρανός την Παρασκευή στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 μέχρι 25 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν στα 4 μποφόρ.

Σάββατο:

Αραιή συννεφιά το Σάββατο, με τη θερμοκρασία από 17 μέχρι 25 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν μέχρι 4 μποφόρ.

Κυριακή:

Με ελάχιστη θερμοκρασία τους 14 βαθμούς θα ξεκινήσει η Κυριακή στα Χανιά και θα κυλήσει με λίγα σύννεφα και μέγιστη θερμοκρασία τους 25, με τους ανέμους να πνέουν ήπιοι.

Δευτέρα:

Αραιή θα είναι η συννεφιά τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 μέχρι 25 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν μέχρι 2 μποφόρ.

Τρίτη:

Από 17 μέχρι 25 βαθμούς κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Τρίτη, με τον ουρανό να είναι κατά κύριο λόγο καθαρός και τους ανέμους να πνέουν μέχρι 2 μποφόρ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πέμπτη:

Στα 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι ολόκληρη την Πέμπτη, με λίγα σύννεφα στον ουρανό και μέγιστη θερμοκρασία τους 25 βαθμούς.

Παρασκευή:

Από 22 μέχρι 24 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Παρασκευή , με τον ουρανό να είναι καθαρός και τους ανέμους να πνέουν μέχρι 4 μποφόρ.

Σάββατο:

Αραιή συννεφιά θα έχει το Ρέθυμνο το Σάββατο και θερμοκρασία από 18 μέχρι 25 βαθμούς, με τους ανέμους να πνέουν ήπιοι.

Κυριακή:

25 βαθμοί θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή, με αραιή συννεφιά και ήπιους ανέμους.

Δευτέρα:

Από 14 μέχρι 25 βαθμούς η θερμοκρασία στη Δευτέρα, με αραιή συννεφιά και ανέμους μέχρι 2 μποφόρ.

Τρίτη:

Στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και η θερμοκρασία την Τρίτη, με μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί και ανέμους μέχρι 3 μποφόρ.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη:

Ασθενής βροχόπτωση θα σημειωθεί το βράδυ της Πέμπτης στον Άγιο Νικόλαο, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και στους 22 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν μέχρι 5 μποφόρ.

Παρασκευή:

Από 18 μέχρι και 25 βαθμούς κελσίου και με λίγα σύννεφα θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με τους ανέμους να πνέουν μέχρι 4 μποφόρ.

Σάββατο:

Καθαρός θα είναι ο ουρανός το Σάββατο, με θερμοκρασία από 17 μέχρι 26 βαθμούς και ανέμους μέχρι 3 μποφόρ.

Κυριακή:

Στα 2 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι την Κυριακή, με τη θερμοκρασία από 16 μέχρι 26 βαθμούς και αραιή συννεφιά.

Δευτέρα:

Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή, ενώ λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στον ουρανό, με ανέμους στα 2 με 3 μποφόρ.

Τρίτη:

Λίγα σύννεφα την Τρίτη και θερμοκρασία από 21 μέχρι 27 βαθμούς, με τους ανέμους να είναι ήπιοι.

Σχόλια