Ειδήσεις

Τα αθάνατα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ στο Ηράκλειο

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση παρουσιάζει το Εφηβικό τμήμα της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων, "ΣΟΥΓΙΟΥΛ - Μία Οπερέτα", την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, στην αίθουσα "Μαρία Μανασσάκη" στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών.

Το έργο αποτελείται από μια επιλογή από τα αθάνατα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ διασκευασμένα για τις ανάγκες τρίφωνης χορωδίας από τον Γιώργο Καλούτση, διευθυντή της Παιδικής Χορωδίας, συνδεδεμένα σε ένα μύθο που έπλεξε ο Πολυχρόνης Κουτσάκης.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Περάκης, βοηθός διευθυντού της Χορωδίας, ενώ τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια, τα σκηνικά και το πρόγραμμα/αφίσα ανέλαβαν η Αριάδνη Παπιδάκη, η Μούκη Τσουρουνάκη, ο Γιώργος Σφυράκης και η Αντωνία Κόρακα αντίστοιχα, εθελοντές - γονείς - μέλη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με εθελοντική εισφορά στο τέλος της παράστασης για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Χορωδίας.

Γνωστός για την προσφορά του

Ο Γιώργος Καλούτσης, γνωστός εδώ και χρόνια στο Ηράκλειο, για την προσφορά του στον πολιτισμό και τη Μουσική Παιδεία της πόλης μας, μετά την περσινή του συνεργασία με την Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου και την κοινή τους συναυλία στην Πύλη Παντοκράτορα στο τέλος της κοινής τους περιοδείας στην Κρήτη, στην οποία παρουσίασαν ένα μικρό μέρος της παράστασης του Σουγιούλ, επιστρέφει και παρουσιάζει ολοκληρωμένη αυτή την εξαιρετική παράσταση.

Σχόλια