Ειδήσεις

Πιθανός συμβιβασμός FIBA και Ευρωλίγκας

Επίκειται συνάντηση προκειμένου να μην εξελιχθούν σε φιάσκο τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ

Σχεδόν δύο μήνες πριν την έναρξη των προκριματικών για το Μουντομπάσκετ, φαίνεται στον ορίζοντα πως υπάρχει ελπίδα να διεξαχθούν αυτά με τη συμμετοχή των παικτών της Ευρωλίγκας.

Κι αυτό γιατί μετά από πιέσεις αρκετών ομοσπονδιών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ελληνική, θα υπάρξει επαφή μεταξύ του γενικού γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, και του ισχυρού άνδρα της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. 
 

Πρόθεση της FIBA είναι να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να λάβουν μέρος στα προκριματικά οι παίκτες της Ευρωλίγκας, κάτι που με το ισχύον καλεντάρι της διοργάνωσης είναι αδύνατο να συμβεί στα «παράθυρα» του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου την τρέχουσα σεζόν.

Η Ευρωλίγκα φέρεται να είναι διαλλακτική, αλλά για να επέλθει συμφωνία θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις και οι δύο πλευρές. Ίσως με το να μειωθούν τα «παράθυρα» μεσούσης της περιόδου και συγχρόνως με τη «σύμπτυξη» του ήδη φορτωμένου προγράμματος της Ευρωλίγκας. 
 

Οι ομοσπονδίες αυξάνουν τις πιέσεις προς τη FIBA και η συνεδρίαση στη Γενεύη στα τέλη του μήνα θα επισπεύσει τις εξελίξεις στην υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια