Ειδήσεις

Τα τρακτέρ κατεβαίνουν πλατεία για να υποδεχθούν τον Τσίπρα

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας όπου ελάχιστα μέτρα πιο πέρα θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός

Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλάει απόψε στον κινηματογράφο Αστόρια του Ηρακλείου για την Αναπτυξιακή τροχιά της Κρήτης κλείνοντας τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου, όπου και δίνει το παρών το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, η κατάσταση λίγα μέτρα πιο μακριά, στην πλατεία Ελευθερίας, θα θυμίζει "καζάνι που βράζει".

Και αυτό γιατί η κινητοποίηση που προγραμματίζεται εδώ και μέρες αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς εκτός από τους διαμαρτυρόμενους θα υπάρξει παρουσία ακόμη και αγροτικών οχημάτων αλλά και τρακτέρ.

Με τρακτέρ, συνθήματα, πανό και ελληνικές σημαίες οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται να υποδεχθούν στο Ηράκλειο, τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πρόγραμμα θέλει η ομιλία του πρωθυπουργού να ξεκινάει στις 7 το απόγευμα, ωστόσο  θα έχουν προηγηθεί προσυγκεντρωσεις σωματείων και συνδικάτων σε ΕΚΗ και πλατεία Κορνάρου με αντίστοιχες πορείες που θα καταλήξουν στην πλατεία,  ενώ στο... παιχνίδι φαίνεται να μπαίνουν και οι αγρότες που θα δώσουν άλλη δυναμική.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η χθεσινή ανάρτηση στο Facebook του μέλους του Συντονιστικού, Στάθη Καφετζογιαννάκη:

"Προσυγκεντρωση αύριο (σήμερα) το Πρατήριο του Συνεταιρισμού Αρχανων με οποιο μέσο διαθέτει ο καθένας μας στις 5:00μ.μ για να αναχωρήσουμε για το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου, προσθέτοντας παράλληλα σε συνέντευξη του ότι: Θα είναι πολλά τρακτέρ, δεν μπορώ να σας πω πόσα αλλά θα είναι πολλά. Απ' το χωριό μου μόνο (Επάνω Αρχάνες) κανονίζουμε να κατέβουμε με κομβόι στο Ηράκλειο."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια