default-image

Εντυπωσίασε τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο το ΙΤΕ (video)

Κρήτη
Εντυπωσίασε τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο το ΙΤΕ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάγκη στήριξης της Έρευνας και της Καινοτομίας προς όφελος της οικονομίας αναφέρθηκε από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, καθηγητής κ. Jean Pierre Bourguinon, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Διευθυντές των Ινστιτούτων του Ιδρύματος αλλά και ερευνητές.

Ο κ. Bourguinon αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο έρευνας, με το ΙΤΕ να αποτελεί όπως είπε το καλό παράδειγμα, κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και μέσα από τον μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου Έρευνας, σε επίπεδο χώρας.

Από τα 46 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται σε επίπεδο χώρας με ποσά που κυμαίνονται από ένα έως 3 εκατομμύρια ευρώ, το καθένα, τα 24 αφορούν το ΙΤΕ, με τον κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη να εκτιμά ότι θα υπάρξει διπλασιασμός του συνολικού προϋπολογισμού για τα επόμενα χρόνια, δίνοντας σημαντική ώθηση στην έρευνα και την καινοτομία.

Δείτε το βίντεο:

Να σημειωθεί ότι η παρουσία του κ. Bourguinon να κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι πρώτη φορά παραβρέθηκε στην Ελλάδα, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News