default-image

Ρωσία: Η διαφθορά εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη

Οικονομία
Ρωσία: Η διαφθορά εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της Ρωσίας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 43% διαπιστώνει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ρωσία και μάλιστα ύφεση, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημοσίου τομέα, με βάση τα στοιχεία δημοσκόπησης που είχε διενεργήσει τον Ιούνιο του 2017, η οποία είχε ως δείγμα άτομα που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό της χώρας.

Στο πόρισμα μάλιστα της έρευνας αναφέρεται ότι «η μείωση του πραγματικού εισοδήματος , η αύξηση των τιμών σε είδη και υπηρεσίες κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, η ύπαρξη ενός ευρέως φάσματος «μαύρης» εργασίας, συνιστούν στοιχεία που διαμορφώνουν την αρνητική στάση που έχουν οι πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της χώρας».

Το 25,7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι στην οικονομία δεν αλλάζει τίποτα, το 25,8% εντόπισαν ενδείξεις ότι η οικονομία βελτιώνεται όπως και αισθητή άνοδο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του οικονομικά ενεργού πληθυσμού θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική και μόνο το 3,5% θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στην τρέχουσα οικονομική πολιτική.

Στο ερώτημα, «τι εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη στην χώρα;», η πλειοψηφία των Ρώσων και συγκεκριμένα ο ένας στους δύο Ρώσους, , ανεξάρτητα από τις διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες στις οποίες ανήκουν, δηλαδή το 50% , απάντησε ότι είναι «η αποσιώπηση των ευθυνών και η διαφθορά» και όχι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ούτε η φοροδιαφυγή ούτε η έλλειψη καταρτισμένων στελεχών ούτε οι υψηλές κοινωνικές παροχές που έχει αναλάβει το κράτος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News