Ειδήσεις

Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση των 250.000€

Σε ένα χρόνο θα εκδικαστεί η υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού περίπου 250.000 ευρώ, που έλαβε χώρα πάνω από 10 χρόνια πριν στον Άγιο Νικόλαο. 

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα εκδικαστεί τελικά σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 250.000 ευρώ, που έλαβε χώρα πριν από περισσότερα από 10 χρόνια στον Άγιο Νικόλαο. 

Η δίκη του πρώην γενικού διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ), η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη (20/9) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου του 2018.

Η αναβολή δόθηκε από το δικαστήριο μετά από σχετικό αίτημα τόσο της υπεράσπισης , όσο και της πολιτικής αγωγής, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Έδρας ο ορκωτός λογιστής που είχε προβεί στο πόρισμα, από το οποίο προέκυψε η κατηγορία που αποδόθηκε σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή. Κι αυτό, καθώς στο επίμαχο πόρισμα φαίνεται να μην έχουν συμπεριληφθεί κάποιες από τις δαπάνες της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος σήμερα άνδρας έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, με αναστολή. Σημειώνεται, ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες, ο κατηγορούμενος  είχε κοινοποιήσει ανοικτή επιστολή, στην οποία  ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, προαναγγέλοντας ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δε θα πάει όπως «την πρώτη φορά σαν το σκυλί στο αμπέλι». 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια