default-image

Μαζί με το Αναπτυξιακό, «ήρθαν» κινητοποιήσεις & ΜΑΤ -vid

Κρήτη
Μαζί με το Αναπτυξιακό, «ήρθαν» κινητοποιήσεις & ΜΑΤ -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγωνιστικά», όπως οι ίδιοι τονίζουν, υποδέχτηκαν τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου με προσυγκέντρωση στο Κομμένο Μπεντένι στις 5:30 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ"

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι:

- Όχι στο Νέο Λύκειο και

- Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη λεωφόρο Πλαστήρα κοντά στην Καινούρια Πόρτα καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ αλλά και αυτή των υγειονομικών υπαλλήλων πέρασε μια "ανάσα" από το Πολιτιστικό Κέντρο όπου πραγματοποιείται το Αναπτυξιακό και Περιφερειακό Συνέδριο με παρόντες κορυφαίους υπουργούς.

Οι πορείες βρέθηκαν μπροστά σε φραγμό αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πλαστήρα τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο κλούβα της αστυνομίας. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας απαιτώντας οι διαδηλωτές να ανοίξει ο δρόμος ώστε να φτάσουν μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο. Η Αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα προσωρινά.

Καταγγελίες από τους συνδικαλιστές

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου καταγγέλλει τα εξής: "Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με  ΜΑΤ εμποδισε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουμε έξω από το πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου όπου μιλούσαν Ξανθός Πολακης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους αύριο στις 6 στη μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο".

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωση του αναφορικά με τα επεισόδια τα εξής: "Το συλλαλητήριο εμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, πριν φτάσει στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου που πραγματοποιούνταν το αναπτυξιακό συνέδριο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτελούσαν κυβερνητική εντολή που είχε ως σκοπό να κρατήσει μακριά τις αντιδράσεις των εργαζομένων από το σημείο που συζητιέται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των σωματείων αφού κατήγγειλαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, συνέχισαν την πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου καλώντας τον ηρακλειώτικο λαό να απαντήσει μαχητικά αύριο Πέμπτη με συλλαλητήριο, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην "αναπτυξιακή" φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΑΝΟ

Οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι υγιειονομικοί υπάλληλοι καλούν όλο τον κόσμο του Ηρακλείου σε μαζικές διαμαρτυρίες αύριο Πέμπτη ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, όπως επισημαίνουν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News