default-image

«Χτυπούν» σπίτια... σετάροντας μάλιστα τα κλοπιμαία τους

Κρήτη
«Χτυπούν» σπίτια... σετάροντας μάλιστα τα κλοπιμαία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληθαίνουν τα νέα κρούσματα μικροεγκληματικότητας στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις Τρεις Βαγιές όπου μεγαλώνει η αγωνία των κατοίκων καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή  βρίσκεται στο στόχαστρο επιτήδειων που "χτυπούν" αναζητώντας γερή μπάζα ή και "ψίχουλα".

Η ανασφάλεια χτυπά και πάλι κόκκινο εξαιτίας αλλεπάλληλων περιστατικών των προηγούμενων ημερών. Με διαφορά λίγων ημερών άγνωστοι εισέβαλαν , βράδυ Σαββάτου,  σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Ζεύξιδος αναζητώντας , χωρίς αποτέλεσμα , μετρητά ή κοσμήματα.

Μάλιστα η οικογένεια επέστρεψε πίσω πολύ πριν τα μεσάνυχτα αντικρίζοντας... σκηνικό χάους. Λίγες ημέρες μετά και πάλι Σαββατόβραδο το σκηνικό επαναλαμβάνεται  σε άλλο σπίτι ακριβώς απέναντι. Αυτή την φορά ο δράστης ή οι δράστες ευτυχώς φτάνουν μόνο μέχρι την αυλή του σπιτιού και κλέβουν ένα ποδήλατο. 

Ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση

Στην ευρύτερη περιοχή κάτοικοι αγωνιούν και τα "μέτρα" αυτοπροστασίας αυξάνονται μαζί με τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν αναζητώντας ανάμεσα τους τον πιθανό δράστη. Κυρίως όμως ζητούν πιο αισθητή παρουσία της αστυνομίας σε μια περίοδο  που το κλίμα ανασφάλειας επιτείνεται.

Λεία από ...κοσμήματα μέχρι καρέκλες βεράντας

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα ήταν πολλά και ευρύτατης κλίμακας σε ότι αφορά στην λεία. Κάποιοι είδαν τα σπίτια του ανάστατα με κοσμήματα , χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές να κάνουν φτερά , άλλοι πόρτες παραβιασμένες χωρίς αντίκρισμα αλλά με τον φόβο να "στοιχειώνει". Δεν έλειψαν δε και τα "ευτράπελα" όταν για παράδειγμα σε ένα βράδυ , σε έναν δρόμο και σε δύο διαφορετικά σπίτια ο ένας ιδιοκτήτης είδε το πρωί  το τραπεζάκι του μπαλκονιού να κάνει φτερά και αντιστοίχως ο γείτονας του , τις καρέκλες της βεράντας με τους δράστες να στήνουν το ...σετ με περίσσιο θράσος.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News