Ειδήσεις

Ποιος υπουργός πηγαίνει αιφνιδιαστικά στην Ιεράπετρα

Ο υπουργός θα συναντηθεί με το Δήμαρχο και αυτοδιοικητικούς φορείς

Αιφνιδιαστικά  ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης , ότι ο υπουργός Υποδομών, κ Χρήστος Σπίρτζης, εκπροσωπώντας  την κυβέρνηση,  θα συναντηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας, στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας, με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και  κυρίως των αγροτικών φορέων.

Επιχειρώντας να διερευνήσουμε αν έχει προηγηθεί  από κάποιον αυτοδιοικητικό φορέα η από κάποια συλλογικότητα σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Υποδομών κ Χρήστο Σπίρτζη, πήραμε αρνητικές απαντήσεις από όλους.

Ρωτώντας τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ Γιώργο Καλλιντέρη, αφού προηγουμένως είχαμε πάρει αρνητική απάντηση και τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας κ. Μπάμπη Δραγασάκη, πληροφορηθήκαμε ότι είχε γίνει από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικό αίτημα προ καιρού σε 4 Υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Είχαμε κάνει νωρίτερα  σχετικές προσκλήσεις σε 4 Υπουργούς της Κυβέρνησης τους οποίους περιμένουμε να επισκεφτούν το Νομό Λασιθίου μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο σε χρόνο που θα ανακοινωθεί. Ο υπουργός Υποδομών αποφάσισε να έρθει τώρα, ικανοποιώντας το αίτημα μας, και συνδυάζοντας την παρουσία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης», μας είπε ο συντονιστής της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ Γιώργος Καλλιντέρης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης , υποχρεώθηκε να αλλάξει το πρόγραμμα του, που τον ήθελε να δίνει το «παρών» στο Περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.

«Θα μείνω στο Δημαρχείο και θα υποδεχτώ τον Υπουργό Υποδομών, ο οποίος θα μας επισκεφτεί, ελπίζοντας ότι θα μας δώσει σαφείς απαντήσεις στα αναπτυξιακά θέματα που  έχουν σχέση με το χαρτοφυλάκιο του, όπως είναι τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος Μπραμιανών, αλλά και  σε θέματα αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων , όπως η νέα προσαγωγός διώρυγα του Μύρτου , που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», μας είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θ. Καλαντζάκης, τον οποίο  αναπληρώνει στο Ηράκλειο η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τον αγροτικό κόσμο, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, θεωρήθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο της Ιεράπετρας, η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού Υποδομών, να επισκεφτεί την Ιεράπετρα , μια μέρα πριν το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας.

«Μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχαμε πάρει επίσημη πρόσκληση για να είμαστε στη συνάντηση που αποφασίστηκε ξαφνικά να γίνει στο   Δημαρχείο της Ιεράπετρας. Μέχρι το βράδυ στις 8.00 που έχει προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση δεν προλαβαίναμε να συγκαλέσουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να αποφασίσουμε συλλογικά αν πρέπει να πάρουμε μέρος σε αυτήν την σύσκεψη.

Επειδή σαν Αγροτικός Σύλλογος και σαν μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, έχουμε συναποφασίσει ομόφωνα, να διαδηλώσουμε το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο, επιμένουμε στην απόφαση μας και καλούμε τους αγρότες, είτε με τα δικά τους αυτοκίνητα, είτε με τα λεωφορεία που έχει μισθώσει ο Σύλλογος, και θα ξεκινήσουν στις 3.00 μ.μ. από τις Ελαιοδεξαμενές της Ιεράπετρας, να είμαστε στο ραντεβού μας στις 6.00 το απόγευμα της  Πέμπτης, έξω από το Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, για να συγκεντρωθούμε μισή ώρα αργότερα στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους αγρότες όλης της Κρήτης.

Δεν θα υποκύψουμε στην προσπάθεια την κυβέρνησης να αποδυναμώσει τον αγώνα μας, χρησιμοποιώντας τον κ. Σπίρτζη», μας δήλωσε στις 3.00 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μανόλης Μιχαλάκης .

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια