Ειδήσεις

Ηράκλειο: Ένοχος, αλλά ελεύθερος για το βιασμό της 8χρονης

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε η πολύκροτη υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, μόλις 8 ετών,

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε η πολύκροτη υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, μόλις 8 ετών, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2013. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθισε ένας 67χρονος -σήμερα- ντόπιος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από την Έδρα που του επέβαλε τελικά πολυετή ποινή κάθειρξης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη συν κάθειρξη πέντε ετών για βιασμό. Τελικά, του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σημειώνεται, πάντως, ότι ενώ ο κατηγορούμενος δικαζόταν για αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και για βιασμό κατ' εξακολούθηση, τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο άπαξ για αμφότερες τις πράξεις.

Ωστόσο, ο 67χρονος δεν οδηγείται στη φυλακή. Κι αυτό καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, θα είναι ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, με τους εξής περιοριστικούς όρους: Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, να προσεγγίζει το κορίτσι και τους συγγενείς του, να παραμείνει μακριά από την παλιά του γειτονιά και να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Εξάλλου, ο ίδιος ο κατηγορούμενος, απολογούμενος ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών, και με δάκρυα στα μάτια, είπε ότι ουδέποτε άγγιξε το κοριτσάκι κι ότι είναι αθώος. «Εδώ και 4,5 χρόνια σταυρώνομαι… Η ζωή μου σταμάτησε τότε. Ακόμη και να αθωωθώ, όλο αυτό θα με κυνηγά για πάντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια , τους φίλους του και την παλιά του γειτονιά, η οποία τον πιστεύει και βρίσκεται στο πλευρό του.

Το καταγγελλόμενο συμβάν είχε λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2013 σε συνοικία της πόλης του Ηρακλείου. Όπως είχε καταγγελθεί τότε στην ΕΛ.ΑΣ. από την οικογένεια της μικρής, ο 63χρονος -τότε- γείτονας τους είχε προσκαλέσει το κοριτσάκι στο σπίτι του για να παίξει με το εγγόνι του. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, το κοριτσάκι είπε στη μητέρα του τα όσα φέρεται να του έκανε ο γείτονάς τους. Οι γονείς της μικρής σοκαρίστηκαν από αυτά που άκουσαν και προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια