default-image

"Βούλιαξε" ο τουρισμός κρουαζιέρας παρά τη "χρυσή" χρονιά

Οικονομία
"Βούλιαξε" ο τουρισμός κρουαζιέρας παρά τη "χρυσή" χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ στη στεριά παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και ο τουρισμός απογειώθηκε, αντίθετα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξε σημαντική μείωση σε σχέση με πέρυσι.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΟΛΗ. Το σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας που έχουν περάσει από το λιμάνι του Ηρακλείου από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο είναι 108.991, τη στιγμή που το αντίστοιχο περυσινό διάστημα το νούμερο ήταν 161.456. Πτώση που ξεπερνά το 30%.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πείσει τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας ότι είναι ασφαλής προορισμός με αποτέλεσμα να χαράξουν, στην πλειοψηφία τους, ρότα για άλλους προορισμούς, λόγω των γεγονότων στην Τουρκία και σε άλλες περιοχές.

Ωστόσο, παρά την αρνητική εφετινή εικόνα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, υπάρχει αισιοδοξία για βελτίωση στις αφίξεις και αναμένονται περισσότερες κρουαζιέρες το 2018.

Το σκηνικό, πάντως, είναι ίδιο σε όλη την Ελλάδα, καθώς η μείωση σε σχέση με πέρυσι στις προσεγγίσεις πλοίων είναι 24% και κατά 15% στον αριθμό επιβατών.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News