default-image

Αυξάνονται οι έλεγχοι με σκοπό τη μείωση των αδέσποτων

Κρήτη
Αυξάνονται οι έλεγχοι με σκοπό τη μείωση των αδέσποτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βασικό σκοπό τη μείωση των αδέσποτων σκύλων στο Ηράκλειο, ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποίησε έλεγχο για τσιπάκια σε δεσποζόμενα σκυλιά, με τους Ηρακλειώτες να φαίνεται ότι γνωρίσουν για τη σημασία του τσιπαρίσματος, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των σκυλιών που ελέγχθηκαν έφεραν το ειδικό τσιπ, ενώ οι παραβάτες πήραν μία εβδομάδα διορία.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση των εγκαταλείψεων των κατοικίδιων, ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και υπό την παρουσία του ίδιου του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη, πραγματοποίησε έλεγχο στην περιοχή του Καράβολα, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Βασικός στόχος του Δήμου Ηρακλείου, μέσα από τους ελέγχους, είναι να διαπιστώσει εάν οι δεσποζόμενοι σκύλοι φέρουν το ειδικό τσιπάκι. Το τσιπάκι, το οποίο διαθέτει έναν μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό, σκοπό έχει την εξακρίβωση των στοιχείων του ιδιοκτήτη του σκύλου, τόσο σε περίπτωση απώλειας, όσο και σε περίπτωση εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, κ. Πέτρο Ινιωτάκη, με τον οποίο επικοινώνησε το neakriti.gr, τα αποτελέσματα του σημερινού ελέγχου ήταν ευχάριστα, καθώς το 95% των σκυλιών που ελέγχθηκαν, ήταν τσιπαρισμένα, με τον κ. Ινιωτάκη να δηλώνει ότι σήμερα δεν κόπηκε κάποιο πρόστιμο στους ιδιοκτήτες των σκύλων που βρέθηκαν να μην φέρουν το ειδικό τσιπάκι, αλλά τους δόθηκε προθεσμία μίας εβδομάδας, ώστε να τσιπάρουν τα κατοικίδιά τους.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των πολιτών για τους κανόνες υγιεινής στους δημόσιους χώρους, αλλά και για τη χρήση ειδικού λουριού - όπως ορίζει ο νόμος.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε περίπου στις 8:00 το βράδυ της Τρίτης και οι συστηματικοί έλεγχοι, στην περιοχή του Ηρακλείου, αναμένεται να εντατικοποιηθούν, όπως δήλωσε ο κ. Ινιωτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News