Ειδήσεις

Παγκρήτια διαμαρτυρία φέρνει η κάθοδος του Πρωθυπουργού

Ολοένα και αυξάνονται οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές στο… «θερμό» καλωσόρισμα του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με την ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, στο κινηματοθέατρο Αστόρια, με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα είναι ήδη σωματεία και συνδικαλιστές, αφού εργαζόμενοι όλων των κλάδων, αγρότες και συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια.

Αύριο, Τετάρτη:

Στις 6:00 στην Καινούρια Πόρτα, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την πολιτική της Υγείας της κυβέρνησης, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Καινούρια Πόρτα, στο οποίο θα συμμετάσχει και το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

«Αγωνιστικά», όπως οι ίδιοι τονίζουν, αναμένεται να υποδεχτούν τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόβουγλου, τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου, στην Πλατεία Ελευθερίας, με την προσυγκέντρωση να πραγματοποιείται στο Κομμένο Μπεντένι, στις 5:30 το απόγευμα.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου:

Η Παγκρήτια Συντονιστική Κίνηση Αγροτών θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, με την προσυγκέντρωση να πραγματοποιείται έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), στις 6:00 το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα, το ΕΚΗ καλεί τους εργαζομένους και όλο τον κόσμο στο Εργατικό Κέντρο, στις 6:00 το απόγευμα.

Ενώ, στην Πλατεία Ελευθερίας το «παρών» θα δώσει και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Με συλλαλητήριο απαντάμε μαχητικά στην "αναπτυξιακή" φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Ηρακλείου, το Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.

Στην πλατεία Κορνάρου, στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο.

Όμως και οι αγρότες των Χανίων, καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Πέμπτη στις 6:00 στην πλατεία Κορνάρου.

Σχόλια