Ειδήσεις

Την Τετάρτη η δίκη για τον σμηναγό Σήφη Αναστασάκη

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει την Τετάρτη (20/9) η υπόθεση του τραγικού χαμού του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του, τον Αύγουστο του 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας, νότια της Κρήτης, κοντά στη νήσο Χρυσή, στην Ιεράπετρα.

Ο 35χρονος τότε σμηναγός είχε χάσει τη ζωή του μετά τη σύγκρουση δύο μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας: Στις 26 Αυγούστου του 2010, το μονοθέσιο του σμηναγού Αναστάσιου Μπαλατσούκα συγκρούστηκε στον αέρα με το διθέσιο στο οποίο επέβαινε ο Αναστασάκης μαζί με τον ανθυποσμηναγό Παύλο Βοτζάκη.

Ο Μπαλατσούκας τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Αναστασάκης υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, τρεις ημέρες μετά το ατύχημα.

Μετά το δυστύχημα, η οικογένεια του Αναστασάκη κινήθηκε νομικά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι το αλεξίπτωτο το οποίο χρησιμοποίησε ο αγαπημένος τους άνθρωπος, ήταν ελαττωματικό.

Η αγωγή εναντίον του Δημοσίου είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί την Τετάρτη από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια