Ειδήσεις

Φοιτητές & εκπαιδευτικοί στο… «δρόμο» λόγω ενοικίων – φωτιά

Σε 200 υπολογίζονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με οικιστικό πρόβλημα στο Ρέθυμνο, ενώ εκατοντάδες είναι και οι φοιτητές που εγκαταλείπουν την πόλη, αφού τα σπίτια που απομένουν είναι χαμηλής ποιότητας και σε τιμές φωτιά, μετά την ανάδυση των διαδικτυακών πλατφορμών τουριστικής εκμετάλλευσης.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την έλλειψη αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στο Ρέθυμνο πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές με τους αναπληρωτές που φιλοξενούνται σε σπίτια συναδέλφων ή και σε ξενοδοχεία, να υπολογίζονται σε διακόσιους.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ζητούν επιδότηση ενοικίου, ανέγερση φοιτητικών εστιών για να αμβλυνθεί το πρόβλημα, αλλά και εργατικών εστιών, αφού οι αναπληρωτές είναι πλέον μόνιμα σε αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν έκπτωση στα εισιτήρια των λεωφορείων και να μην καταβάλουν το τίμημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, αφού κινούνται καθημερινά στα διάφορα σχολεία που υπηρετούν. Οι φοιτητές από την πλευρά τους, διαπιστώνουν ότι αρκετοί συμφοιτητές τους δε μένουν πια στο Ρέθυμνο, παρά μόνο φιλοξενούνται όποτε χρειάζεται και με δυσκολία περατώνουν τις σπουδές τους.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος παιδείας του δήμου Ρεθύμνου, Γιώργος Γεωργαλής, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεννόηση με ξενοδόχους και κατόχους ενοικιαζόμενων δωματίων για το ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς να υπενθυμίζουν ότι χρειάζονται τη στέγασή τους μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια