default-image

Οργή του Συμβουλίου Κρητών για τη «διχοτόμηση» λόγω ΒΟΑΚ

Κρήτη
Οργή του Συμβουλίου Κρητών για τη «διχοτόμηση» λόγω ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την επιστολή στον πρωθυπουργό για το ΒΟΑΚ που έστειλε η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής, ακολούθησε για το ίδιο θέμα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών . Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι των απανταχού της γης Κρητικών, εκφράζουν "την απογοήτευση αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους σε μεθοδεύσεις που οδηγούν στη «διχοτόμηση» του νησιού".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΑΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟYΛIΟ ΚΡΗΤΩΝ WORLD COUNCIL OF CRETANS

WWW.WCC.GR

Γερμανία, 14  Σεπτεμβρίου 2017

Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα

  1. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη
  2. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη
  3. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γεώργιο Δέδε
  4. Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη & Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης
  5. Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Δημήτρη Κουνενάκη
  6. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Υλοποίηση Έργου Κατασκευής Βόρειου Οδικού  Άξονα Κρήτης

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ:

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση, δεχτήκαμε πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσκεψη σας στο νησί μας, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου που να ενοποιεί την Κρήτη από άκρη σε άκρη συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, στη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι, το τελευταίο διάστημα, το σύνολο των ενεργειών της κυβέρνησής σας δεν εξυπηρετεί σε πλήρη αθέτηση της υπόσχεσής σας (--τόσο εσάς όσο και των παραληπτών τς επιστολής πλην του Νο. 4) για ένα σύγχρονο, ενιαίο και αδιαίρετο Β.Ο.Α.Κ. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα που μεσολάβησε, ο σύγχρονος και πολλά υποσχόμενος αυτοκινητόδρομος που θα  διέσχιζε και θα ένωνε την Κρήτη από άκρη σε άκρη (Καστέλι Κισάμου-Σητεία), περιορίστηκε στο μισό του εύρος, «διασπώντας» το νησί και ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμα της Ανατολικής Κρήτης.

Εμείς, ως εκπρόσωποι των απανταχού της γης Κρητικών, εκφράζουμε την απογοήτευση αλλά και  την πλήρη αντίθεσή μας σε μεθοδεύσεις που οδηγούν στη «διχοτόμηση» του νησιού και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ισόρροπη ανάπτυξή του. Θεωρούμε, δε, ότι και η Περιφέρεια Κρήτης έχει το δικαίωμα ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου ακριβώς όπως η υπόλοιπη Ελλάδα με την Ιονία Οδό, την ΠΑΘΕ,  την Εγνατία Οδό, τον Α/Κ Κορίνθου-Τρίπολεως--Καλαμάτας, κ.α.

Πιστεύουμε ότι και ως βουλευτής Ηρακλείου θα επιληφθείτε ώστε η Κυβέρνησή σας να πράξει το αυτονόητο και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας την Κρήτη με ίσους όρους με την υπόλοιπη Ελλάδα, μη στερώντας της τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη.

Να ανακληθούν οι πράξεις διακήρυξης για τον ορισμό χρηματοοικονομικού  συμβούλου  που αφορούν τη «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος  του ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο» και να αντικατασταθούν με νέες πράξεις διακήρυξης και δημοπράτησης που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη της Κρήτης (-- δηλαδή Κίσαμος έως Σητεία).

Τη φωνή μας με τις θέσεις της Περιφέρειας Κρήτης, τόσο στο θέμα αρχής της αποκεντρωμένης διαχείρισης όσο και στις προτάσεις του ΓΓΠΚ σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο.

Oι πολιτικές δεσμεύσεις σας να γίνουν επιτέλους πράξεις! Οι δεσμεύσεις αυτές έχουν και ουσιαστικό οικονομικό, κοινωνικό και ευρωπαϊκό περιεχόμενο που σχετίζεται με την έλλειψη  χερσαίας  σύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ευρώπη, την ολοκλήρωση των υποδομών για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου, την προώθηση του γεωστρατηγικού ρόλου της και την αμεσότερη  αξιοποίηση του δεδομένου αποθέματος ΑΠΕ και του προσδοκώμενου αποθέματος υδρογονανθράκων.

Η Κρήτη και δικαιούται και αξίζει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη και για την συμβολή της στην ανάπτυξη της υπόλοιπης Ελλάδας!

Η Κρήτη και οι Κρητικοί θα θυμούνται πάντα ένα τέτοιο έργο!

Με εκτίμηση,

Μανώλης Κουγιουμουτζής Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News