Ειδήσεις

Πάρκαρε σε ράμπα ΑΜΕΑ αδιαφορώντας για τις συνέπειες (photo)

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες με την παράνομη στάθμευση η οποία... προκαλεί προβλήματα.

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι καθημερινές, δυστυχώς, εικόνες στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου τα οχήματα παρκάρουν… όπου βρουν, αδιαφορώντας οι οδηγοί για το αν προκαλούν πρόβλημα σε κάποιο συνάνθρωπό τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που φαίνεται στις φωτογραφίες, με ένα αυτοκίνητο να έχει σταθμεύσει σε σημείο που χρησιμοποιούν άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια. Ένα σημείο - ράμπα, όπου αν κάποιος αφήσει το όχημά του, τότε σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανές τι συμβαίνει.

Μία γυναίκα, προσπαθώντας να κατέβει από το πεζοδρόμιο μέσω της ράμπας, εγκλωβίζεται, αφού πέφτει πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.   

Πρόκειται για μία σκηνή ντροπιαστική, για όλους όσους γινόμαστε εμπόδιο σ' αυτούς τους ανθρώπους. Η σκηνή αυτή ωστόσο είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη, καθώς η παράνομη στάθμευση στο Ηράκλειο, ιδίως στην «καρδιά» της πόλης, είναι πολύ… συχνό φαινόμενο.

Τις φωτογραφίες που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Λάμπρος Μαυραντωνάκης, γράφει μεταξύ άλλων:

«Σε αυτήν εδώ την περίπτωση, του σφηνωμένου και ανήμπορου ανθρώπου, του ντροπιασμένου καθώς γίνεται "αξιοθέατο" του κάθε περαστικού και περιμένει την καλή πράξη των "Σαμαρειτών" συνανθρώπων του...η αυστηρότερη των ποινών; 150 ευρώ!!!!

Καληνύχτα Ελλάδα... Ξανακοιμήσου... Μην ταράζεσαι!»

Σχόλια