Ειδήσεις

Ιδρύεται Ένωση Δημάρχων Κρήτης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης, αναγνώρισης και απόκτησης νομικής προσωπικότητας του Συλλόγου Ένωση Δημάρχων Κρήτης (ΕΝΔΗΚ).

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης, αναγνώρισης και απόκτησης νομικής προσωπικότητας του Συλλόγου Ένωση Δημάρχων Κρήτης (ΕΝΔΗΚ), σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ύστερα από αίτημα 44 ιδρυτικών μελών εν ενεργεία, τέως και πρώην δημάρχων της Κρήτης.

Συγκεκριμένα με διάταξη του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, εγκρίθηκε το καταστατικό του εν λόγω σωματείου και εγγράφηκε στο βιβλίο σωματείων  του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Μεταξύ των σκοπών που επιδιώκει ο σύλλογος είναι ιδίως:

1. Η προώθηση και στήριξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΤΑ)

2. Αρχές για την προώθηση των συμφερόντων των μελών. Η κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση του έργου των δήμων της Κρήτης προς όφελος των δημοτών τους.

3. Η έκφραση αλληλεγγύης και η βελτίωση της καταστατικής θέσης των μελών του.                      

4. Ακόμη  στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του συλλόγου είναι η Κρήτη και οι άνθρωποί της, οι αξίες και η κουλτούρα της και η άυλη παράδοση της. Η  κινητοποίηση όλων των πολιτών της Κρήτης για συμμετοχή στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και η στοχευμένη και πλήρης αξιοποίηση όλου του άριστα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού του νησιού, αποτελούν μέρος της αναπτυξιακής πρότασης για τη Κρήτη.

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από τους:

1. Ζαχαρία Δοξαστάκη τ.δήμαρχο Χερσονήσου, πρόεδρο.

2. Κυριάκο Βιρβιδάκη π. δήμαρχο Χανίων, αντιπρόεδρο.

3. Γιώργο Μηλιαρά τ. δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, γενικό γραμματέα .

4. Ευτύχη Δασκαλάκη π. δήμαρχο Καντάνου, μέλος.

5. Μανώλη Τζανιδάκη π.δήμαρχο Γεροποτάμου, μέλος.

Σχόλια