Ειδήσεις

Οργή των δικηγόρων για την αντιμετώπιση Κούρδων προσφύγων

Ο Δικηγορικός σύλλογος κάνει λόγο για στέρηση βασικών δικαιωμάτων και απέλασή τους

Την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου προκάλεσε η αντιμετώπιση Κούρδων μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς κάνει λόγο για στέρηση βασικών δικαιωμάτων και απέλασή τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Λιμάνι Ηρακλείου, αναφορικά με την αντιμετώπιση  των Κούρδων προσφύγων, εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τις προφανής «μεθοδεύσεις» που έλαβαν χώρα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, των αρμόδιων υπηρεσιών που επελήφθησαν.

Παρά το γεγονός ότι μετά από πολύχρονες προσπάθειες , μόλις πρόσφατα κατορθώθηκε η λειτουργία γραφείου Ασύλου στο Ηράκλειο, οι αρμόδιες Αρχές επέλεξαν με πρωτοφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις να στερήσουν βασικά δικαιώματα σε απελπισμένους ανθρώπους. Ειδικότερα: τους στέρησαν το δικαίωμα επικοινωνίας με τους  δικηγόρους, που από την 1η στιγμή και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΣΗ, προσέτρεξαν προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , ώστε να μην τους δοθεί η δυνατότητα να αιτηθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Δυστυχώς η μεθόδευση ολοκληρώθηκε με την επίδοση αποφάσεων απέλασης και την δια της αναγκαστικής επιβίβασής τους σε πλοίο, προκειμένου να οδηγηθούν σε υφιστάμενες δομές που λειτουργούν σε άλλα μέρη της χώρας .

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια