Ειδήσεις

40 εκατομμύρια ευρώ για νέες σχολικές μονάδες στα Χανιά

Μέσα στο 2018 φιλοδοξεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ να προκηρυχθεί ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την χρηματοδότηση και κατασκευή 8 νέων σχολικών μονάδων καθώς και για την ανάπλαση του πάρκου ειρήνης και φιλίας μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παρουσία των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξη των διαδικασιών για την προετοιμασία της προκήρυξης του διαγωνισμού για την κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων και την ανάπλαση του πάρκου ειρήνης και φιλίας.

Τα έργα θα κατασκευαστούν με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσα στο 2018.

Με το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, ο δήμος Χανίων εξασφαλίζει οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης. Παράλληλα, θα επωφεληθεί από τη μείωση των δαπανών για τη συντήρηση, καθαριότητα και λειτουργία των νέων μονάδων.

Ο δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι ο δήμος έχει ήδη στην ιδιοκτησία του τα οκτώ οικόπεδα στα οποία θα ανεγερθούν οι νέες σχολικές μονάδες.

Οι οκτώ νέες σχολικές μονάδες πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα πέντε ετών μετά την ανάδειξη του αναδόχου.

Από τα 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα αποπληρώσει σταδιακά το ελληνικό δημόσιο, τα 38 αφορούν στα σχολεία και τα 2 στην ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και τη σύνδεση του με το Δημοτικό Κήπο Χανίων.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια