default-image

Στην κατασκήνωση του Καλαθά οι 62 μετανάστες - photos

Κρήτη
Στην κατασκήνωση του Καλαθά οι 62 μετανάστες - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ανθρώπινο χώρο φιλοξενίας, στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά, που εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, βρίσκονται από χθες μετά το τέλος τους περιπετειώδους ταξιδιού τους οι 62 μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα.

Η παιδική κατασκήνωση του Καλαθά επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή των Χανίων ως η πιο κατάλληλη λύση για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, μέχρι οι αρχές να ολοκληρώσουν το έργο της προανάκρισης και να αποφασιστεί η τύχη τους.

Οι μετανάστες Ιρακινής καταγωγής στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και τα δεκατέσσερα παιδιά έχουν πια ξεπεράσει το σοκ του δύσκολου ταξιδιού τους και της διάσωσης τους από τις λιμενικές αρχές στα νότια της Κρήτης.

Οι 62 μετανάστες εξαντλημένοι και καταβεβλημένοι, μεταφέρθηκαν με σκάφη των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Αγίας Γαλήνης και κάποιοι με το ιστιοπλοϊκό που επέβαιναν, στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου έληξε άδοξα το ταξίδι τους.

Από χθες το βράδυ οι τρεις Ουκρανοί που συνελήφθησαν για τη διακίνηση των 62 μεταναστών, επιβιβάστηκαν συνοδεία ανδρών του λιμενικού στο πλοίο της γραμμής και μεταφέρθηκαν στον Πειραιά.

Σήμερα το πρωί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

To ιστιοπλοϊκό στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 50 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας και μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της κωμόπολης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News